Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

2021 års pristagare inom kultur- och fritidsområdet utsedda

Det var både glada och rörda prismottagare som fick ta emot beskedet av utbildningsnämndens ordförande Monica Andersson.

Under onsdagen fattade utbildningsnämnden enhälligt beslut om tilldelning av priser och stipendium.

Kulturstipendium 2021 tilldelas Annie Pettersson

Utbildningsnämndens motivering:

Annies många och helhjärtade engagemang med teatergruppen Goa Gänget har gett mycket glädje till så många. För oss var det ett enkelt beslut att tilldela stipendiet till Annie. Vi hoppas att stipendiet nu möjliggör en studieresa till Moomsteatern i Malmö och deltagande i kurser i såväl Takk (tecken som stöd) som gitarrspel.

Kulturpris 2021 tilldelas Ingemar Skarstedt

Utbildningsnämndens motivering:

Ingemar är en värdig mottagare av Lysekils Kulturpris. Han är en eldsjäl, som genom sitt engagemang och allt ideellt arbete varit en drivkraft i många kulturprojekt. Detta tillsammans med hans ovärderliga entusiasm, hans vilja att dela med sig av sin kunskap om gamla Lysekil och stadens historia gör honom till en uppskattad person, både inom föreningslivet som för allmänheten. Tack vare personer som Ingemar lever historien vidare och kulturarv bevaras till kommande generationer.

Förtjänstfull föreningsledare 2020 tilldelas Harriet Neukirchen

Utbildningsnämndens motivering:

Harriet har ett långt engagemang i Sais Orienteringssektion där hon alltid finns till hands och hjälper till. Under åren har hon varit delaktig i Sais-Trampen, Musselloppen, julmarknader och mycket mer.
De senaste 25 åren har hon varit den som sett till att de uppskattade Skogspromenaderna blivit av. Även 2020 lyckades Harriet med sin uppfinningsrikedom och välarbetat förarbete lösa så att skogspromenaderna blev coronasäkra och därmed kunde fortsätta trots restriktioner.
Över 60 000 personer har gått promenaderna genom åren vilket gör att Harriets arbete inte bara gynnat föreningen utan så många fler. Det är personer som Harriet som gör allas vår fritid så mycket rikare. Hon är en riktig förebild.

Utebliven utdelning

Priset för bra idrottsprestation delades inte ut vid utbildningsnämndens sammanträde då inga nomineringar till priset inkommit.

Året 2020 har varit en utmaning för många i vårt samhälle inte minst för våra idrottare. För oss är det ett viktigt pris, att uppmuntra någon/några som är duktiga utövare samt bra förebilder. Nämnden beslutade därför att inte dela ut något pris i år utan istället ”spara” priset så att man kan dela ut två stycken 2022.

Utbildningsnämnden vill även poängtera vikten av att priset i första hand delas ut för att främja och visa uppskattning för en idrottsprestation med lokal förankring, så som stipuleras i de kommunala riktlinjerna.