Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

-Jätteroligt att "Tjuv och polis" har spelats in i Lysekil!

Här kan du läsa intervjun med Michael Johansson, avdelningschef för Hållbar utveckling, om tv-serien "Tjuv och polis" i Lysekil.

Hur kom det sig att tv-serien spelades in i Lysekil?

- Vi blev kontaktade av produktionsbolaget Meter Television som var intresserade av att spela in årets säsong av "Tjuv och polis" i Lysekil. Lysekil var en av fem städer som kandiderade som inspelningsplats. Produktionsbolaget frågade om vi var intresserade och om vi i så fall kunde vara behjälpliga med den information som de eftersökte. Bland annat efterfrågades en generell guidning av Lysekil, information om lämpliga inspelningsplatser samt information om boendeanläggningar till inspelningsteamet.

Under tidig vår bröt Coronapandemin ut i Sverige. Hur ställde ni er till det då inspelningsteamet reste från Stockholm till Lysekil för att spela in tv-serien?

- Detta var en av de frågeställningar som vi lyfte med produktionsbolaget direkt. Meter Television hade redan från start en väl genomarbetad handlings- och evakueringplan med anledning av coronapandemin, vilket gjorde att vi kände oss trygga. Bland annat innefattade den att vid eventuell sjukdom skulle personen i fråga föras tillbaka för vård i Stockholm för att inte belasta sjukvården här i Västra Götalandsregionen. I kontakten med smittskyddsläkaren Västra Götalandsregionen framkom att denne inte heller såg hinder med inspelningen.

Vad betyder detta för Lysekil?

- Vi är väldigt glada för att tv-serien spelats in här. Vi bor i en jättevacker kommun som förhoppningsvis fler får upp ögonen för. I rådande Corona-tider hoppas vi att Lysekil blir det naturliga valet för en semesterresa så länge man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, avslutar Michael Johansson.