Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Besöksförbud upphör på särskilda boenden

Äldre kvinna vinkar glatt.

Glädjande nyheter för många nära och kära! Var noga med att ringa innan besöket och det är jätteviktigt att vi hjälps åt att följa regler och rutiner för besök på våra särskilda boenden.

Från och med den 1 oktober upphör besöksförbudet på landets äldreboenden. Detta är mycket positivt då vi ser att besöksförbudet varit påfrestande för många äldre samt deras närstående.

Eftersom vi fortfarande har en smittspridning i samhället måste vi gemensamt ta ansvar för att smittan inte sprids in på våra boenden.

Ta ditt ansvar

Som besökare måste du respektera de råd och rekommendationer som finns på våra boenden. Vi förutsätter att du som besökare inte har några symtom på infektion.

Verksamheten ansvarar för att råd och rekommendationer följer Folkhälsomyndighetens och Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Brukaren har rätt att avböja besök.

Detta gäller för dig som vill besöka anhöriga efter 1 oktober

  • Besök ska bokas i förväg så att vi inte får för många besökare samtidigt. Ring aktuell avdelning och boka.
  • Begränsa hur många som kommer och besöker per tillfälle. Vi ser gärna att det är max två personer. Lägenheterna är inte så stora och det är viktigt att kunna hålla avstånd.
  • För de som inte vill göra besök i den anhöriges lägenhet finns möjlighet att träffas vid våra besöksskärmar (plexiglasskärmar) inomhus. Det bokas också via avdelningarna.
  • Fyll i vår besöksliggare som finns i anslutning till boendets entré. Det är viktigt så vi vet vem som varit på besök om det uppstår ett behov av smittspårning.
  • Följ instruktioner på boendet som du besöker gällande handhygien och skyddsutrustning.
  • Praktisk information finns i entrén på respektive boende.
  • Håll avstånd under besöket, så väl till din anhöriga som till personal och övriga boende.

Det är en del att förhålla sig till - men det är för att vi värnar om dina nära och kära. Om du har några frågor - kontakta det boende du vill besöka.

Varmt välkomen!