Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Trygghetsvandring på fredag 7 augusti

Du som är vuxen är viktig, och du kan göra skillnad för våra barn och ungdomar. Under sommaren anordnas trygghetsvandringar som utgår från kulturmötesplats Rorkulten i Norra Hamnen. Var gärna med!

Stort behov av vuxna

Vi ser att behovet av vuxna ute på olika tider är stort under sommaren. Kommunens fältgrupp är därför utökad under sommarmånaderna. De kommer att vara i tjänst hela sommaren och röra sig ute för att möta barn och ungdomar.

Som en del av trygghetsarbetet önskar vi även ideella trygghetsvandrare som rör sig ute kvällar och tidiga nätter, för ökad trygghet för både ungdomar och vuxna.

Vi vet att närvaro av vuxna oftast har en positiv effekt, så ta gärna en promenad på egen hand på olika platser i er omgivning.

Förutom fältgruppen kommer även kommunens anlitade väktare och polisen att röra sig extra mycket ute under sommaren.

ABF samordnar trygghetsvandringarna på Rorkulten

Trygghetsvandringar är en samverkan mellan Arbetarnas Bildningsförbund, ABF och Lysekils kommun och samordnas av ABF. Att trygghetsvandra innebär att man i grupp går till fots i ett område och att det finns möjlighet att samtala och skapa kontakt med andra som är ute. Grundtanken är att de som bor eller verkar i lokalsamhället har störst kännedom om det och har etablerade kontakter. Det ger en grund för positiva möten och en ökad trygghet i området. Kom ooch var med!

Arrangerade trygghetsvandringar sker dessa datum:

Vecka 27, tisdag den 30 juni (genomförd)

Vecka 28, fredag den 10 juli (genomförd)

Vecka 30, fredag den 24 juli (genomförd)

Vecka 32, fredag den 7 augusti

Alla trygghetsvandringar startar klockan 19.00 på Rorkulten på Drottninggatan 4 och avslutas kl. 23.30. På Rorkulten finns också kaffe och fika till er som vandrar!

För mer information kontakta Anders Nilsson, ABF på 0735 - 011128.