Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Stort grattis!

Pristagare.

Från vänster: Ingvar Andersson, Mia Fkih Mabrouk, Jörgen Carlsson och Muniro Hussein.

Årets priser och stipendier inom kultur, fritid och folkhälsa har delats ut.

Lysekils kommun delar årligen ut priser och stipendier inom kultur- och fritidsområdet.

Priserna delas ut för att visa kommunens uppskattning för genomförd idrottsprestation, förtjänstfulla insatser som främjat sin förening samt värdefull insats inom kulturområdet.

Kommunen delar även ut ett kulturstipendium för lovande insatser inom det kulturella verksamhetsområdet.

Folhälsopriset delas ut för fjärde året i rad

För fjärde året i rad delas även årets folkhälsopris ut för att uppmärksamma och uppmuntra initiativ som stärker och stimulerar en förbättrad folkhälsa i Lysekils kommun. Priset är instiftat av rådet för folkhälsa och social hållbarhet i Lysekils kommun, ett samarbetsorgan mellan kommunen och Västra Götalandsregionen.

Totalt inkom 31 nomineringar till dessa priser och stipendier och följande fem personer tilldelades utmärkelserna:

  • Ingvar Andersson - Kulturpris 2020
  • Mia Fkih Mabrouk - Kulturstipendium 2020
  • Adam Nyfjäll - Bra idrottsprestation 2019 (kunde ej medverka i gruppbilden)
  • Jörgen Carlsson - Förtjänstfull föreningsledare 2019
  • Muniro Hussein - Folkhälsopris 2020

Motiveringar

Kulturpris 2020 - motivering
”Ingvar inspirerar genom det engagemang han visat för musiklivet i kommunen under många år. Han har därtill lärt upp många av Lysekils duktiga musiker.
Ingvar har ofta varit navet i musiksammanhang och deltagit i orkestrar, musikkårer och kompat olika körer som fyllt olika högtider och arrangemang till kommuninvånares och besökares stora glädje.”

Bra idrottsprestation 2019 - motivering
”Adam har inom handbollen gått från klarhet till klarhet och är idag en högt rankad spelare i Sverige. Detta gör Adam till en förebild för alla barn och unga inom idrotten och ett kvitto på moderklubben Lysekils Handbollsklubbs framgångsrika arbete med barn och unga.”

Förtjänstfull föreningsledare 2019 - motivering
”Jörgen är en ledare som genom ett enormt engagemang gör en fantastisk insats som ledare och tränare i Stångenäs AIS. Jörgen skapar en laganda och ser möjligheter i individen vilket gör att hans insats inte nog kan betonas eller uppskattas. Många uttrycker beundran för det han gör och lyckas med i sitt lag.”

Kulturstipendium 2020 - motivering
”Mia Fkih Mabrouk har genom sitt konstnärliga intresse skapat flera vackra alster. Hennes skapande kommer ofta från naturen. Den röda graniten och metall är ofta materialet i hennes verk och som duktig svetsare har hon skapat konstverk som ställts ut både i Sverige men också utomlands.”

Folkhälsopris 2020 - motivering
”Med utgångspunkt i egna upplevelser och med goda kunskaper om de kulturella utmaningarna har Muniro Hussein drivit frågan om flickors och kvinnors rätt till den egna kroppen och rätten att göra egna val. På det viset har hon bidragit till ökad kunskap om frågorna i hela Lysekils kommun.”