Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Volontärarbete i coronatider

Bild på hjärtan, händer och fyra träfigurer

Vill du hjälpa till som volontär eller behöver du själv hjälp?

Just nu behöver vi tänka extra mycket på varandra. I Lysekils kommun ser vi att många ställer upp och hjälper sina föräldrar, grannar och bekanta med att handla mat och mediciner. Det är även många som på andra sätt stöttar de som nu är isolerade och ensamma genom till exempel ett extra telefonsamtal. Det är fantastiskt och vi vill tacka alla som på detta sätt hjälper till!

Svenska kyrkan, Arken, har fått i uppdrag att organisera och samordna volontärsinsatser för personer i Lysekils kommun som tillhör riskgrupper och som inte har någon anhörig som kan hjälpa dem. Kyrkans volontärer hjälper till med att handla, hämta ut mediciner men också samtalsstöd för den som behöver prata med någon.

Hur anmäler jag mitt intresse som volontär?

Du som kan tänka dig att hjälpa till som volontär är välkommen att anmäla intresse genom att fylla i en digital blankett så blir du kontaktad.

Länk till intresseanmälan som volontär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också kontakta Lysekils kommuns kontaktcenter på telefonnummer 0523-61 30 00 så kan de hjälpa dig.

Vart vänder jag mig om jag själv behöver stöd?

Kyrkans telefonnummer dit personer i riskgrupp kan ringa för att be om hjälp med att handla mat och mediciner är 0760-00 32 73. Telefonen är bemannad vardagar klockan 8.00-16.00.

Kyrkans telefonnummer dit personer kan ringa för frågor eller samtalsstöd är 0760-00 32 71.

Lysekils kommun har också en stödtelefon om du är anhörig eller orolig: Länk till information om Lysekils kommuns stödtelefon Öppnas i nytt fönster.

Personuppgifter

Du hittar mer information om hur Lysekils kommun behandlar dina personuppgifter här på vår webbplats: Så behandlar Lysekils kommun dina personuppgifter Öppnas i nytt fönster..