Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Bidrag att söka för sommarlovsaktiviteter 2019

Foto på barn som sitter på en parkbänk.

Den 5 maj är sista ansökningsdatum för Socialstyrelsens bidrag till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter.

För att främja alla barns rätt till ett meningsfullt sommarlov ger Socialstyrelsen bidrag till kommuner för att ordna kostnadsfria aktiviteter under sommaren.

Stödet syftar till att möjliggöra möten över sociala gränser och ge barn och unga möjlighet till kostnadsfria aktiviteter.

I år liksom förra året kan föreningar och studieförbund ansöka om en del av dessa medel för att göra redan planerade aktiviteter kostnadsfria och mer tillgängliga, eller att skapa nya meningsfulla kultur- och fritidsaktiviteter som främjar möten mellan barn från olika social bakgrund.

Sista ansökningsdag den 5 maj 2019

Föreningar som uppfyller de allmänna villkoren för att söka föreningsbidrag i Lysekils kommun samt studieförbund kan ansöka om bidraget.

Bidraget kan sökas för verksamhet som ska genomföras på sommarlovet 2019 och målgruppen är barn 6 – 15 år. Sista ansökningsdatum är 5 maj 2019.

Information om ansökningsmöjligheten och ansökningsformulär går ut i mail via föreningsregistret.

Besluten meddelas samtliga sökande föreningar via den e-postadress till kontaktperson som anges i ansökningshandlingarna.

Frågor

Vid frågor kontakta integrationsstrateg Sanna Lannesjö på sanna.lannesjo@lysekil.se, eller kulturchef Johanna Abrahamsson, johanna.abrahamsson@lysekil.se eller via kommunens växel 0523-61 30 00.