Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Gör en insats för miljön med strandstädarkit

Håll Bohuslän rent

Visste du att det finns gratis strandstädarkit att hämta ut på olika platser i kommunen? Kitet utrustar dig för att städa en strand, så att du kan göra en insats för miljön och rädda vår kust från skräp.

Strandstädarkit

I projektet Håll Bohuslän rent har det tagits fram ett strandstädarkit som innehåller handskar, påsar och säckar som utrustar dig för att städa en strand. Det finns många sätt att hjälpa till att plocka upp skräpet längs havet i naturen och för att göra det enkelt kan du hämta ut ett gratis strandstädarkit hos någon av dessa aktörer.

Havets hus
Lysekils kommuns kontaktcenter
Tempo Brodalen
Lysekils marina

Strandstädarkarta

Du kan även engagera dig som privatperson, förening eller företag och organisera en strandstädning. Då kan du ta hjälp av strandstädarkartan där du kan markera ett område där det finns städbehov, planera en städning och markera när städningen är slutförd. Tillsammans kan vi göra en rejäl insats för miljön.

Här hittar du mer information om strandstädarkit, strandstädning och strandstädarkartan. Skräpplockning och strandstädning - Lysekils kommun Länk till annan webbplats.