Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Folkhälsopriset 2024 - Lysekils ryttarförening

Lisa Robertson Zettergren vice ordförande Lysekils Ryttarförening tar emot pris

Under nationaldagsfirandet delades folkhälsopriset 2024 ut till Lysekils ryttarförening, som mottogs av Lisa Robertson Zettergren vice ordförande Lysekils ryttarförening. Föreningen är mycket glada och hedrade över utmärkelsen.

Motivering

Föreningen verkar dagligen för att förbättra den psykiska och fysiska hälsan hos våra barn och unga, framför allt tjejer som är majoritet av utövarna. Föreningen som mötesplats erbjuder mängder av aktiviteter med utevistelse, fysisk rörelse, sociala sammanhang och samspel med hästarna i fokus. Det är även en förening där de unga lär sig vikten av att ta ansvar för både sig själv, sin häst och andra kompisar. Alla kan vara med på sina egna villkor och det finns en plats för alla.

Vad betyder det för er att få årets folkhälsopris?

Vi på föreningen är mycket glada och hedrade över den fina utmärkelsen och över att arbetet som sker varje dag på föreningen uppmärksammas. Denna utmärkelse ser vi som ett steg på vägen mot upprätthållandet av den trygga plats som föreningen är och fortsatt ska vara för alla som vistas där, oavsett ålder, bakgrund eller koppling till hästarna.

Finns det någon/några som ni skulle vilja tacka?

Tack till alla våra medlemmar som dagligen hjälper till med arbetet mot trygghet och gemenskap. Det är det gemensamma arbetet som har gjort föreningen till det den idag är och därför anser vi priset vara ett hedrande av alla involverade.
Vi vill även dedicera ett tack till Lysekils kommun som stöttar och uppmärksammar föreningen i vårt arbete.

Vad har ni för tankar om framtiden?

Tankar för framtiden är att ytterligare utveckla verksamheten mot barn med särskilda behov. Vi vill även få våra äldre 65+ upp i sadeln. Att få priset var ett erkännande av hur mångsidig ridsporten är och hur den främjar hälsan ur flera aspekter, säger Elisabeth Kristensdon, ordförande.