Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Kulturpris 2024 – Glenn ”Glicko” Andersson

Glenn Glicko Andersson kulturpriset 2024

I samband med nationaldagsfirandet i stadsparken, fick Glenn "Glicko" Andersson ta emot årets kulturpris 2024 för sitt stora och engagerade arbete med att dokumentera nutida och kulturhistoriska händelser i Lysekil med omnejd.

Motivering

För sitt stora och engagerade arbete med att dokumentera nutida och kulturhistoriska händelser i Lysekil med omnejd. Hans blogg har oerhört många läsare, inte enbart från närområdet utan från hela Sverige. Händer det något i Lysekil är han alltid där och dokumenterar. Den dokumentation som återfinns i hans blogg kommer utan minsta tvekan vara en rik källa för framtida lokalhistoriska forskare. En del av dessa betraktelser återges i hans läsvärda bok om Lysekil och Skaftö. ”Glicko” är därtill mannen bakom minnesstenen till den tragiska händelsen med ”Skandinavian Star” och den första lysekilsbon med egen snaps på systemet.

Hur känns det att få ta emot kulturpriset 2024?

Det känns fantastiskt hedersamt och glädjande. Jag satt och åt när Kristina Gustavsson, som är ordförande i utbildningsnämnden, ringde och berättade att jag var årets pristagare till kulturpriset och berättade att det var ett enhälligt beslut av nämnden.

Lysekils första eldsjäl

Lite roligt i detta är att jag för tio år sedan blev årets första eldsjäl i Lysekil och då utsedd av Lysekil i våra hjärtan. Nu tio år senare så får jag kulturpriset och det känns helt fantastiskt och jag är ödmjukt tacksam för utmärkelsen som årets kulturpristagare.

Kommer du att fira och hur ser du vidare på framtiden?

Efter ceremonin kommer vi att fira denna stora händelse med vänner här hemma i Lysekil. Det händer mycket nu i sommar i Lysekil så jag hoppas kunna fylla min blogg med mera av trevliga och positiva nyheter framöver.