Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Nationaldagstalaren Alexandra Apelsten

Nationaldagstalare Alexandra Apelsten

Nationaldagen bjuder på mycket händelser, vi ska bland annat få lyssna till Alexandra Apelsten som kommer hålla ett tal om hennes engagemang för havet och miljön.

Alexandra är 20 år och flyttade till Lysekil för cirka fem år sedan för att studera marinbiologi på Gullmarsgymnasiet. Alexandra är medlem i WWF Youth och inspiratör på sociala medier och ska ge oss sitt perspektiv på hav, mat och klimat. Hon vill inspirera och motivera andra till att våga tro på det man brinner för.

Nationaldagsfirandet

Nationaldagsfirandet i stadsparken startar klockan 14.30 med Kommunalråd Jan-Olof Johansson som hälsar välkomna vid Parksnäckan. Därefter firar vi tillsammans med olika uppvisningar och såklart sjunger vi nationalsången och hissar flaggan. Det ska även delas ut priser. Se hela programmet här. Öppnas i nytt fönster.

Invigning av Sommargatan

För fjärde året i rad inviger vi Lysekils sommargata som detta år löper från Kungstorget och uppåt längs med hela Kungsgatan. Invigningen börjar klockan 12.00 på mitten av Kungsgatan och vi firar med livemusik och härligt umgänge. Läs mer om årets Sommargata. Öppnas i nytt fönster.

Väderprognosen visar ostadigt väder så ta med regnkläder och ett glatt humör. Programpunkterna kan i så fall ändras något.