Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lysekils vänner nominerade till Årets Hållbarhetskliv 2024

Lysekils Vänner tar emot nominering för Årets Hållbarhetskliv 2024

Igår tog Lysekils vänner emot nomineringen till Årets Hållbarhetskliv 2024 för Västerhavspromenaden. Diplom och blommor delades ut av Maria Engström-Weber, VD Visit Trollhättan/Vänersborg och efteråt blev det tårtkalas.

Främjar besöksnäringen i Västsverige

Årets Hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige, instiftat av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring.

- Vi är oerhört glada över den här nomineringen och vill tacka alla som medverkat till att vi blivit nominerade. Nu ser vi fram emot hösten när vi får besked om vem som vinner, säger Roland Karlsson ordförande Lysekils vänner.

Det är Bettina Salesjö från Strandflickorna som ligger bakom nomineringen av Lysekils vänner och menar att Västerhavspromenaden är ett unikt projekt som skapat ett sammanhang i Lysekils kommun för såväl invånare som besökare.

- Jag fick idén om att nominera Lysekils vänner när jag var med förra året på Turistrådsdagen 2023 och tänkte att här har vi en självklar vinnare nästa år från oss i Lysekil, säger Bettina Salesjö, Strandflickorna.

Motivering

Lysekils vänner har i Västerhavspromenaden skapat en unik brygga mellan människor och platser. Med Västerhavet som blickfång ringlar sig bryggpromenaden utmed Lysekils vackra granitklippor, utan att skada urberget. Föreningen har lyckats engagera privatpersoner, företag, föreningar och kommunen, att på olika sätt bidra med ekonomiska medel och arbetsinsatser. Genom de aktiviteter som anordnats har säsongen förlängts. Tillsammans i god samverkansanda har man lyckats skapa både engagemang och nyfikenhet för platsen.

Juryn

Juryn har bestått av Maria Engström-Weber VD Visit Trollhättan/Vänersborg (ordförande), Anna Lärk Ståhlberg Förbundsdirektör Fyrbodals kommunalförbund och Helena von Bothmer Kosters Trädgårdar.