Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Nytt samarbete med Arken kring ekonomisk rådgivning

Katarina Strand, verksamhetsledare för Arken, och Ulrika Magnusson, budget- och skuldrådgivare på Lysekils kommun, ser fram emot det nya samarbetet.

Många är oroliga över sin ekonomi eller har problem med skulder. Genom kommunen kan alla få gratis ekonomisk rådgivning, men det kan kännas obekvämt att komma till offentliga lokaler för ett samtal. Nu startar Lysekils kommun ett samarbete med Arken för att öppna nya vägar till hjälpen.

Arken drivs av Svenska kyrkan och Frikyrkoförsamlingen i Lysekil och finns i Diakonihuset på Drottninggatan i Lysekil. Två gånger i månaden kommer Ulrika Magnusson, som är kommunens budget- och skuldrådgivare, att finnas i deras lokaler för att ge råd kring privatekonomi.

- Det här är en fin möjlighet för oss att bli mer synliga så att fler vet att den här tjänsten finns. Jag tror också att Arken kan vara ett bra komplement till våra tillfällen med drop-in-möten på kommunhuset. Man kan passa på att prata med mig samtidigt som man besöker loppisen eller sopp-caféet i en miljö som för många redan är bekant.

Våga ta hjälp i tid

Förhoppningen är att fler ska våga ta hjälp i tid. Det behöver inte handla om att man har stora skulder, det går även att få hjälp att göra en budget och se över om det finns utgifter att minska, eller vilka utgifter man bör prioritera.

Katarina Strand är verksamhetsledare för Arken:
- Det här känns som en naturlig fortsättning på det goda samarbete vi har med kommunen. I vår verksamhet kan vi stödja genom att vara medmänniskor, visa omsorg och erbjuda gemenskap. Arken som en naturlig mötesplats kan bidra till att hjälpa människor med sin ekonomi.

Tider

Ulrika finns på plats på Arken kl. 13-14 följande dagar:

Februari: 6/2, 8/2,
Mars: 5/3, 7/3,
April: 2/4, 4/4
Maj; 14/5, 16/5
Juni: 11/6