Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Familjehem - kärlek, trygghet och omsorg

Foto på en skrattande, glad multikulturell familj 

Ibland händer det att barn inte kan bo kvar i sin familj. Det kan bero på en mängd olika orsaker. Då behövs du. Du som vill öppna ditt hem och välkomna ett barn i familjen.

Ett familjehem är en helt vanlig familj. Fast lite extra stabil. Och det finns såklart olika barn – och därför ser varje familj olika ut.

Ni kan vara en eller två vuxna, samkönade, från olika kulturer och sammanhang. Antingen bor ni i villa eller i lägenhet, på landet eller i stan. Det kanske finns barn i din familj sedan tidigare, dina egna, din partners eller både och. Eller så finns det inga barn alls men längtan efter en till finns sedan länge.

Som familjehem är din uppgift bland annat att ge barnet daglig omsorg, en trygg tillvaro och en bra uppväxt. Socialtjänsten har huvudansvaret för att barnet har det bra hos dig och får den hjälp hen behöver. Det innebär att de har regelbunden kontakt med dig och barnet för att följa upp hur barnet har det, och för att se till att både du och barnet har det stöd ni behöver.

Vi arbetar kontiuerligt med kunskap och kvalitet och därför genomgår vi just nu en utbildning på temat umgänge där även trauma och anknytning ingår. Utbildningen hålls av Lotta Forsberg och Emma Fager som båda har mångårig erfarenhet av att använda modern anknytningsteori i socialt arbete.

För att uppmärksamma vikten av deras engagemang bjöd vi i oktober in våra familjehem till en dag på Liseberg. Utöver en trevlig dag gavs möjlighet att knyta kontakter och erfarenheter med andra familjehem.

Familjehemsdag på Liseberg nöjespark

 

Vi söker nya familjehem

Just nu söker vi nya familjehem så om du har plats i hjärta och hem, eller bara vill veta mer, är du välkommen att höra av dig till familjehem@lysekil.se