Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Lysekils kommuns säkerhetsstrateg svarar på frågor under Beredskapsveckan

Lysekils kommuns säkerhetsstrateg Erik Löfvendahl

Erik Löfvendahl arbetar som säkerhetsstrateg i Lysekils kommun

Under Beredskapsveckan, 25 september- 1 oktober, har du som invånare i Lysekils kommun chansen att träffa kommunens säkerhetsstrateg Erik Löfvendahl.
– Jag finns på plats i Stadshuset hela veckan för att svara på frågor om krishantering och hemberedskap, säger Erik Löfvendahl, säkerhetsstrateg.

Med årets tema Öva! vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) få fler människor att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa sig en god egenberedskap så att man klarar sig en vecka utan samhällets stöd vid kriser och krig.

– Det bästa man kan göra är att läsa på hur ens eget hushåll skulle kunna klara sig om det uppstår störningar i viktiga samhällsfunktioner. Genom att vara förberedd och öva kommer man kunna hantera påfrestningar mycket bättre, säger Erik Löfvendahl, säkerhetsstrateg på Lysekils kommun.

Boka in dig på samtal eller kom på torsdagens drop in

Under veckan kan du som invånare boka in dig på ett samtal med Erik Löfvendahl. Antingen genom att mejla erik.lofvendahl@lysekil.se eller genom att höra av dig till kontaktcenter. På torsdagen, 28 september klockan 12-30-15 är det drop in, och då är även Frivilliga Resursgruppen (FRG) på plats.

– På torsdagen hittar du oss i kontaktcenter, vid entrén till stadshuset. Det kommer också finnas broschyrer och en krislåda på plats så du kan få tips på vad du behöver ha hemma om krisen eller kriget kommer, säger Erik Löfvendahl, säkerhetsstrateg.

Fakta Beredskapsveckan och temat Öva!

Beredskapsveckan (tidigare Krisberedskapsveckan), vecka 39, 25 september-1 oktober, arrangeras årligen av MSB. I år genomförs den för sjunde året i rad. Syftet är att få fler människor att stärka sin egenberedskap och att motivera kommuner, statliga myndigheter, företag och ideella organisationer att engagera sig i Sveriges beredskap för kriser och krig.

För att lyfta temat Öva! erbjuder MSB materialet Sju dagar som motsvarar den vecka som allmänheten förväntas klara sig utan samhällets stöd vid en kris. Materialet består bland annat av en folder med enkla övningar för sju dagar och tips för en god egenberedskap. Sju dagar heter även en digital övning för privatpersoner som MSB tagit fram till årets Beredskapsvecka och som utmanar vår hemberedskap vid ett längre elavbrott.

Läs mer här om hemberedskap här. Länk till annan webbplats.