Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Arbete på Gullmarsleden påverkar färjetrafiken

Under det närmsta halvåret kommer reparationsarbete att utföras vid färjeläget i Finnsbo. Det innebär att trafiken behöver stängas av vissa dagar och nätter.

Från 15/9-23 till våren 2024 kommer Trafikverket att bygga nya dykdalber på Lysekils-sidan av färjeleden Gullmarsleden. Dykdalberna är de stöd som finns i respektive färjeläge för att färjan ska kunna vara väl förtöjd vid lastning och lossning av fordon. För att arbetet ska kunna utföras säkert och effektivt kommer man att behöva stänga av trafiken under vissa dagar och nätter.

- Detta är något som vi förstår drabbar många av våra resenärer med längre resväg och försämrad komfort vilket vi beklagar och har stor förståelse för, säger Mattias Bergsten som är Trafikverkets distriktschef för Norra Bohuslän. Entreprenören och Trafikverket Färjerederiet arbetar gemensamt för att minska antalet stopp i trafiken.

Ladda ner appen för information

Trafikstörningar kommer att meddelas fem dagar i förväg via Trafikverkets app Trafikinfo färja, vägskyltning samt på deras webbsida. Tider som kommer att vara aktuella för stoppen är dagtid kl. 08.00-16.00 och nattetid kl. 21.00-05.00. I nuläget går det inte att säga exakta datum för trafikstoppen utan detta är beroende på hur entreprenaden fortlöper.