Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Ny utvecklingschef i Lysekils kommun

Torbjörn Sjögren har utsetts till chef över Hållbar utveckling och kvalitet i Lysekils kommun. Han har bakgrund som advokat och kommer närmast från en tjänst som näringslivschef i Mjölby kommun i Östergötland.

Torbjörn kommer att ansvara för att leda, samordna och stödja kommunens övergripande arbete med verksamhetsutveckling utifrån hållbarhet, kvalitet och digitalisering och bidra till att stärka samarbetet med näringsliv och organisationer. Avdelningen har en viktig roll i att skapa förutsättningar för övriga förvaltningar och verksamheter att nå visionen "Lysekil är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar."

- Jag ser fram emot att träffa många kommuninvånare, företagare, politiker och kollegor och lyssna in deras tankar om Lysekils utveckling, säger Torbjörn Sjögren. Det är en stor förmån att få vara en del av arbetet med att göra det bättre för företag och invånare i Lysekil.

Med rötter i Uddevalla

Havet och kusten ligger Torbjörn varmt om hjärtat. Han är uppvuxen och bor i Uddevalla och tillbringar somrarna i stugan vid Gullmarsfjorden. Det är därför naturligt att se Lysekils möjligheter som en ledande plats inom maritima näringar.

- Lysekil är redan ett viktigt centrum för maritima näringar och vi har alla möjligheter att stärka den rollen ytterligare, säger Torbjörn Sjögren.

- Vi är väldigt glada att Torbjörn valt att komma till oss, säger kommundirektör Karolina Samuelsson. Lysekils kommun har en ambitiös vision och stor potential till utveckling. Jag ser att den roll som Torbjörn nu kliver in i har en viktig funktion i att skapa kunskap och engagemang kring de utvecklingsmål som kommunen arbetar för att nå. Att då få in någon med erfarenhet från flera kommuner, god förmåga att bygga relationer och med bred förankring i vårt närområde ser jag som en styrka framåt.