Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Ny barnavdelning på stadsbiblioteket invigd

Invigningen gästades av sagodjur!

Invigningen gästades av sagodjur! Under kostymen fanns från vänster Paula Hjelm-Jimmefors, Christina Hurtig, Marcus Axelsson, Johanna Abrahamsson, Iréne Granström, Mathilda Svensson.

I lördags invigdes den nya barnavdelningen på stadsbiblioteket. Detta firade ett hundratal Lysekilsbor tillsammans med sagofigurer, boksång och fiskedamm.

Enligt Christina Hurtig, bibliotekssamordnare och i lördags även utklädd som ”Pettsson”, var ”Sommarskuggan” överlägset populärast av sagofigurerna under invigningen.
- Jag tror säkert att den och någon annan av sagofigurerna återkommer till barnavdelningen fler gånger.

Anpassat efter barnens behov

Utvecklingen av barnavdelningen har till stor del finansierats utav Statens kulturråd, genom satsningen ”Stärkta Bibliotek”. Den nya avdelningen är ännu mer anpassad efter barnens behov, med större ytor och möjlighet att ta sig fram överallt. Ett önskemål från föräldrar har varit att barnavdelningen ska vara avskild för att undvika att olika målgrupper stör varandra.

Genom att ha bättre anpassade ytor för de olika målgrupperna kan även biblioteket lättare ha olika aktiviteter såsom sagostunder, bokklubbar, författarbesök och utställningar. Förhoppningen är att det blir allt fler nöjda besökare på biblioteket och att läsningen stärks hos barnen.
- Vi ser fram emot att barnen och föräldrar kommer och vi tar gärna emot tips på saker som barn och föräldrar skulle önska att vi gör. Vi är också glada för den uppskattning vi hittills fått för vårt arbete med avdelningen, avslutar Christina.