Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Lär dig mer om havsbaserad vindkraft

Den 8 februari håller Power Väst en föreläsning om vindkraft i samband med kommunfullmäktige-mötet. Alla är välkomna att delta på plats, ta del av livesändning på webben eller se inspelningen i efterhand.

Power Väst är en långvarig satsning inom Västra Götaland för att driva på utvecklingen och etableringstakten av vindkraft inom regionen. En viktig del är att hjälpa regionens kommuner att vara redo för den kommande utbyggnaden av förnybar elproduktion som behövs för att säkerställa en trygg elförsörjning. Tillsammans bidrar vi då också till att uppnå klimatmålen. Power Väst finansieras av Energimyndigheten.

På föreläsningen kommer utmaningarna på energiområdet beröras, vindkraftens ekonomiska förutsättningar och vägar framåt, liksom hur vindkraften påverkar människa och natur. Seminariet utgår från senaste forskning och teknikutveckling. Särskilt fokus kommer läggas på havsbaserad vindkraft.

För kunskapen står Sara Fogelström, föreståndare för Svenskt VindkraftsTekniskt centrum vid Chalmers tekniska högskola och Fredrik Dolff, regionutvecklare Förnybar energi med många års erfarenhet av vindkraftfrågor. Tillfället modereras av en representant för Energikontor Väst.

Tid: 18.00-19.00

Dag: onsdag 8 februari

Plats: kommunfullmäktige-salen i kommunhuset eller live på webben (klicka här för att se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.