Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

5000 Facebook-följare

Vi har ni passerat ännu en milstolpe i våra sociala medier — 5000 följare på Facebook. Vi finns på sociala medier dels för att berätta om vad som händer i kommunen, men också för att ha en plattform där vi kan möta våra invånare och skapa dialog.

Varje månad ligger Lysekils kommun i toplistan i kategorin Kommuner och städer på Smampions* mätning av sociala medier, och förra helgen nådde vi ännu en milstolpe i det sociala mediearbetet – 5000 Facebook-följare.

Över en tredjedel av våra invånare

Lysekils kommun är en politiskt styrd organisation som finns till för kommunens invånare. Det är deras behov och förutsättningar vi ska se och möta varje dag, det är därför viktigt att vi finns på samma plattformar som våra invånare. Lysekils kommun har idag strax över 14 000 invånare, det betyder att om alla våra Facebook-följare bor i kommunen så följer över en tredjedel av kommuninvånarna vår Facebooksida.

För att minska avståndet och skapa dialog

Vi använder sociala medier dels för att informera om vad som händer här i kommunen och för att lyfta våra verksamheter, men också för att minska avståndet mellan oss och våra invånare genom att skapa dialog. På Facebook och Instagram kan man få en inblick i vad vi jobbar med på kommunen, där kan man ställa frågor, kommentera och tycka till om kommunens arbete. Åsikter och kommentarer som är viktiga för oss i vårt fortsatta arbete.

*www.smampion.se