Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

"Man får sin röst hörd, och det är väldigt viktigt"

Idag är det skolval på Gullmarsgymnasiet och vi har träffat Linnea, Adelina och Tindra som är röstmottagare i skolan bibliotek.

I Gullmarsgymnasiets bibliotek har det under dagen pågått ett skolval, Linnea, Adelina och Tindra är några av de elever som har varit med och planerat inför valet, något de började med redan förra terminen.

- Ja vi började planera redan i slutet av ettan, säger Linnea.

Byggelever har hjälpt till att bygga valbås inför valet

- Vi har ställt i ordning allt här i biblioteket för att det ska bli så bra som möjligt, vi har lagt upp tider för när de olika klasserna ska rösta för att strukturera upp det och vi ska räkna rösterna efter, berättar Adelina.

- Ja vi har försökt få det så likt ett riktigt val som möjligt, berättar Tindra. Tidigare har jag följt med mina föräldrar, när jag var liten och så, och jag tycker att det är väldigt likt.

Alla tre har redan röstat men tycker att det har varit svårt att veta vilket parti det ska rösta på, för att välja har de tagit hjälp av föräldrar, information från skolan och Valkompassen.

- Om man inte röstar så har man ju inget att säga till om, då har man ju inte försökt ändra samhället, säger Adelina.

- Ja, vi lever ju i en demokrati och jag tycker att vi ska värna om den, därför måste vi rösta. Folk har ju kämpat för att vi ska ha det så här och då tycker jag att det är lite dumt att inte rösta. Man kan ju inte klaga på samhället om man inte ens försöker ändra på det, säger Linnea.

- Jag håller med de andra. Man får ju sin röst hörd, och det är väldigt viktigt, avslutar Tindra.