Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Uno Wibells stipendie till förskolor i Lysekil

Badhusbergets och Kronbergets förskolor har tilldelats Uno Wibells stipendie som delas ut av Botaniskas vänner i Göteborg varje år. Föreningen vill uppmuntra barn och unga att i olika projekt utveckla sitt intresse för trädgård, botanik och miljö.

- Tack vare stipendiet kan vi utöka arbetet med hållbar utveckling och fortsätta vårt arbete med att bygga upp odlingar tillsammans med barnen, berättar förskollärare Liza Barringh. Vi kommer att inhandla växter, buskar och träd som är till nytta för både våra barn och våra pollinatörer!

Det var under hösten 2021 som Lysekils förskolor startade upp en utbildning i måltidspedagogik, vilket fortsatte att inspirera de västra förskolorna till att arbeta mer med konceptet ”Från jord till bord”. I samband med det investerade man Bokashi-komposter och tillsammans med barnen följer de matens kretslopp. Barnen är delaktiga i hela processen från att lägga i matavfall i komposten, till att tömma lakvatten, bygga jordfabriker och nu använda jorden till deras odlingar. Detta arbete har skapat stort intresse hos barnen och man har nu alla möjliga odlingar i gång.