Meny
Ikon utropstecken

SMHI utfärdar orange varning under måndagen den 12 februari. Mer information

Lär känna våra nya unga kommunutvecklare

Ung kommunutvecklare

Unga vet bäst hur man når ut med information till unga och kommunen har därför anställt två Unga kommunutvecklare, Ilijana och Shukri.

De ska vara med och utveckla och driva kommunens kommunikation med målgruppen och utveckling av Instagramkontot “Ung i Lysekils kommun”.

Ska bli lättare för barn och unga att påverka
Genom Instagramkontot och de unga kommunutvecklarnas kompetens och perspektiv är förhoppningen att det ska bli lättare för unga att påverka i kommunala frågor. Dels för att öka engagemanget hos unga i kommunala frågor, och dels för att göra det lättare för unga att påverka. Lysekils kommun behöver barns och ungas perspektiv för att lyckas i arbetet. Kommunen behöver också nå ut med information om lediga jobb och fritidsaktiviteter till fler unga.

Våra unga kommunutvecklare presenterar sig
Ett av de första uppdragen Ilijana och Shukri fick var att göra en presentationsfilm om sig själva. Visst har de gjort ett bra jobb?

Film: Välkomna Iliana och Shukri! Länk till annan webbplats.

Fakta - Ung utveckling
Ung utveckling är en enhet inom Lysekils kommun som består av fritidsgårdsverksamheten Ung Mötesplats, aktivitetsskapande verksamhet samt uppsökande verksamhet – det som tidigare kallades fältverksamhet. Här kan du läsa mer om Ung Utveckling. Länk till annan webbplats. Vill du veta mer om vad gör? följ dem gärna på Facebook och Instagram.