Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Mer självständigt boende för de som flytt kriget i Ukraina

evakueringslägenheter

Istället för att flytta in i ett evakueringsboende kommer de som flytt från kriget i Ukraina att flytta in i lägenheter på Badhusberget. Tryggare boende med möjligheter till större självständighet.

Sedan den 11:e mars har Lysekils kommun tagit emot drygt 100 ukrainska medborgare på flykt. Kommunfullmäktige bedömde att Lysekils kommun kunde
ta emot 300 personer varav 250 kunde erbjuds plats på Badhusberget eller i ett evakueringsboende på Lysekilshemmet.

Migrationsverket har nu meddelat Lysekils kommun att Lysekilshemmet inte kommer behövas som evakueringsboende. Lysekilsbostäder AB har därför i dagarna skrivit ett avtal om att hyra ut Lysekilshemmet till ett företag för personalboenden under en period.

Detta innebär att de ukrainska medborgarna som kommit till Lysekils kommun kommer flytta in i lägenheter på Badhusberget istället för ett evakueringsboende.

Lysekilsbornas generösa gåvor som tidigare skänkts för att göra Lysekilshemmet hemtrevligt kommer att flyttas till lägenheterna på Badhusberget.

- Jag är glad för att vi som kommun kan ta emot och ge stöd till människor i detta utsatta läge, säger kommundirektör Karolina Samuelsson. Att vi gör det med långsiktighet och med goda förutsättningar. Allt det stöd som kommit via er kommuninvånare är fantastiskt och kommer att vara till väldigt stort värde i det fortsatta mottagandet.