Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Det har blivit dags att nominera till årets folkhälsopris

Folkhälsopriset delas ut årligen för att uppmärksamma människor och initiativ som stärker folkhälsan i Lysekils kommun. Nu har det blivit dags igen!

Vem tycker du ska vinna? Nominera den som du tycker har bidragit till att stärka folkhälsan i vår kommun. Skicka din nominering till kontaktcenter@lysekil.se senast den 17 maj.

Lysekils folkhälsopris delas ut till en person, en grupp av personer eller förening som gör särskilt uppmärksammande insatser inom folkhälsoarbetet och som på ett aktivt sätt arbetar för att förbättra folkhälsan i Lysekils kommun. Den/de som nomineras ska vara bosatta i kommunen eller ha nära anknytning till Lysekils kommun och på så vis verka för en bättre folkhälsa på plats.

Förra årets vinnare

Vinnare av Folkhälsopriset 2021 var Marianne Kleveros med motiveringen:

Årets pris tilldelas Marianne Kreveros som trots Covid19 pandemins grepp om samhället fortsatt att entusiasmerat människor att röra på sig, likt hon gjort under många år. Glädje och rörelse är två starka byggstenar för folkhälsan, och vi vill därför uppmärksamma Mariannes engagemang med detta pris.

Hur nominerar jag?

Lämna in din nominering tillsammans med en motivering senast den 17 maj via e-post eller vanlig post.

Kontaktcenter@lysekil.se
Lysekils kommun
att. Folkhälsostrateg
453 80 Lysekil.

Vem kan jag nominera?

Den/de som nomineras ska vara bosatta i kommunen eller genom sin verksamhet ha nära anknytning till Lysekils kommun och på så vis verka för en bättre folkhälsa på plats.

Vad vinner man?

Folkhälsopriset består av ett diplom och en summa av 6000 kr och finansieras av rådet för folkhälsa och social hållbarhet.

När delas priset ut?

Priset delas ut under nationaldagsfirandet 2022.

Vem beslutar om vem som vinner?

En beredningsgrupp från rådet för folkhälsa och social hållbarhet går igenom nomineringarna och beslutar om vem/vilka som ska tilldelas priset.