Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Vi fortsätter med tilldelningen av båtplatser

Båtsäsongen är äntligen här och tilldelningen av båtplatser är i full gång. Du kan lämna in din intresseanmälan fram till 18 april.

Vi tilldelar platser flera gånger under våren för att få ut så många båtplatser som möjligt. Har du inte fått båtplats än så kommer du förhoppningsvis få en plats vid nästa tilldelning.

Vid varje tilldelningsperiod kommer det ut både gamla (ej tilldelade platser samt ej betalda båtplatser från förra tilldelningen) och nya platser, därför är det viktigt att du som är intresserad av båtplats gör en intresseanmälan och rangordnar dina val.

Frågor och svar om tilldelning av båtplatser:

Jag fick ingen båtplats vid tilldelningen. Kommer jag inte att få någon plats?

Vi har flertalet tilldelningar under våren för att få ut så många båtplatser som möjligt. Förhoppningsvis får du en plats vid nästa tilldelning.

Hur vet jag när jag när det är dags för nästa tilldelning?

Ni får ett meddelande av oss när det är dags för er att gå in och lämna intresseanmälan på lediga båtplatser. Det är viktigt att ni går in och gör era intresseanmälningar inför varje ny tilldelning och att ni enbart visar intresse på de platser som ni är intresserade av att ha.

Har jag blivit tilldelad en båtplats/låneplats?

Du kommer att få ett meddelande om du blivit tilldelad en båtplats/låneplats.

Vad händer med min köplats efter att jag tackat ja till en låneplats?

Har du tackat ja till en låneplats gäller den enbart för denna säsong. När båtsäsongen är över faller ni automatiskt tillbaka till kön. Har ni däremot fått en fast båtplats är er plats i kön förbrukad.

Varför behöver ni mitt försäkringsbevis?

Vi behöver få in ditt försäkringsbevis av två anledningar,

  • Försäkringen täcker inte bara er båt i fråga utan täcker även om båten skulle orsaka skada på någon annans båt eller bryggan. Därför är detta ett krav.
  • Lysekils Kommun tillåter inte andrahandsuthyrning. Försäkringsbeviset blir ett bevis på att det är den person som hyr platsen som faktiskt nyttjar den. Det är därför det måste stå samma namn på försäkringsbeviset som på båtplatsen. Om ni är flera ägare till båten och annan person står på försäkringsbeviset än på båtplatsen så behöver ni kontakta försäkringsbolaget och be dom skriva till båtplatsägarens namn som medförsäkringstagare.

Mer information om båtplatser hitttar ni här Hemmahamnar och Båtplatser

Har du fler frågor om båtplatser?

Kontakta vårt kontaktcenter:
E-post Kontaktcenter@lysekil.se
Telefon: 0523-61 30 00