Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Earth hour 2022

Världsnaturfonden WWF:s Earth Hour är världens största klimatmanifestation för att uppmärksamma klimatförändringar och hotet mot den biologiska mångfalden.

Att släcka lampan är en viktig symbolhandling och det mest klassiska och självklara sättet att fira Earth Hour. Men vad kan du göra utöver det? Vilka utmaningar kan du, din skola eller din arbetsplats anta?

Syftet med Earth Hour är dels att skicka en stark signal till världens beslutsfattare att agera och ta klimathotet och hotet mot den biologiska mångfalden på allvar, dels att öka medvetenheten om klimatförändringarna och att göra förändringar på lång sikt för att anamma en mer hållbar livsstil.

Earth Hour 2022 infaller lördag 26 mars 2022 kl 20.30-21.30, men aktiviteter kan starta redan måndag den 21 mars och pågå hela vecka 12.

Vad händer i Lysekils kommun under veckan fram till Earth hour?

De 5 B:na

Under veckan kommer vi lyfta WWF:s 5 B:n:Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen och Butiken och hur du kan agera hållbart inom dessa områden.

Håll utkik efter fler nyheter under veckan eller läs mer om de 5 B:na Länk till annan webbplats. här.

Sprid ett gott exempel i sociala medier #earthhourlysekil2022

Du som privatperson, skola eller företag kan utföra en aktivitet, fota och sprida med hashtaggen #earthhourlysekil2022. Då har ni en chans att aktiviteten sprids som ett gott exempel även på kommunens hemsida och sociala medier. Du som delar ett inlägg som privatperson kan även vinna 2 biljetter till Havets Hus.

Tips på aktiviteter

För att testa dina kunskaper om miljö och klimat kan du gå WWF:s tipspromenad i Lysekils stadspark. Frågorna sitter uppe måndag 21 mars till söndag 27 mars. Banan startar vid parksnäckan och går runt ytterkanterna på parken.

WWF står för frågorna och tipspromenaden arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Lysekils kommun. Hämta svarsprotokoll på Bokhandeln eller i kontaktcenter på kommunen. Svar lämnas till kontaktcenter, Bokhandeln eller i brevlådan på Studieförbundet Vuxenskolan, Kungsgatan 41. 

Här hittar ni fler aktiviteter: