Meny
Ikon utropstecken

Det är för närvarande störningar på vissa av kommunens e-tjänster. Felsökning pågår.

Ny utsikt för några av arbetslivsförvaltningens verksamheter

Startar upp delar av verksamheten i nya, större lokaler efter semestern.

Nya lokaler

Efter en tids sökande efter lämpliga lokaler att samlokalisera sina verksamheter i har nu arbetslivsförvaltningen skrivit på avtal för lokaler i Siviksområdet; i de lokaler där det tidigare tillverkades sängar.

Lokalbytet möjliggör att fler deltagare som behöver dessa insatser kan tas emot. Det blir även större möjlighet till samverkan mellan de olika aktiviteterna som deltagarna bedriver under sin dagliga verksamhet och sysselsättning.

Personalmässigt blir det ökade förutsättningar att samverka och arbeta över gränserna mellan olika grupper och konstellationer.

Vi har nu sedan årsskiftet börjat renovera, anpassa och bygga om lokalerna så de kan passa alla våra verksamheter inom daglig verksamhet, sysselsättning och arbetslinjen. Skeppargatans verksamhet i Servicehuset kommer dock vara kvar i sina lokaler. Vi har fått hjälp att driva denna renovering av projektledare Daniel Nielsen på tekniska avdelningen, vilket känns oerhört tryggt säger enhetschef Urban Rapp.

Namntävling

För att få ett namn på de nya lokalerna har deltagare och medarbetare fått lämna förslag. Namnet blev Framsikten!. En kombination mellan framtiden och utsikten, som andas optimism och vår härliga utsikt på höjden av Sivik

Tidsplan

Planen är att anpassningar och ombyggnationer sker under våren och att flytt av arbetsplatser och material sker under juni månad. Arbetslivsförvaltningens verksamheter som ska flytta kommer då stänga ett antal dagar för att sedan starta upp verksamheten i nya lokaler efter semestern.

Vi känner oss alla förväntansfulla att få dessa rymliga och stora ytor så att vi bättre möter de krav man kan ställa på en arbetsplats inom Lysekils kommun. Vi har fokuserat på att få lokaler som är mer anpassade rent fysiskt samt ytterligare ytor som gör att vi kan säkra en bra arbetsmiljö rent allmänt, för både deltagare och personal, säger förvaltningschef för arbetslivsförvaltningen, Per-Henrik Larsson