Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Internationella kvinnodagen

Den internationella kvinnodagen infaller den 8 mars varje år. På dagen brukar man uppmärksamma ojämställdhet, kvinnors situation världen över och den kamp som kvinnor bedrivit, och bedriver.

Den internationella kvinnodagen infaller den 8 mars varje år. På dagen brukar man uppmärksamma ojämställdhet, kvinnors situation världen över och den kamp som kvinnor bedrivit, och bedriver. Det kan vara genom evenemang, information och demonstrationer. Dagen är viktig för att visa att än idag har kvinnor, oavsett land, sämre livsvillkor än män och det behöver uppmärksammas.

Hela veckan i kvinnors tecken

Under den här veckan kommer Lysekils Kommun på olika sätt uppmärksamma den internationella kvinnodagen. Hoppas du vill följa med!

Tipspromenad

Under hela veckan, med start redan idag, kommer du kunna gå en tipspromenad som kommunen anordnar tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan där du kan lära dig mer om kvinnors rättigheter. Tipspromenaden är i Stadsparken med Parksnäckan som start och du besök Kontaktcenter eller bokhandeln för att delta!