Meny
Ikon utropstecken

Planerat underhåll på kommunens e-tjänster - störningar kan förekomma. Mer information

Lägesbild Covid-19 vecka 52

Lysekils kommun sammanställer en samlad lägesbild med anledning av covid-19. Ta del av nuläget här.

Läget i kommunen

Smittskyddet Västra Götalands statistik visar 26 nya fall i Lysekils kommun för vecka 52 jämfört med 15 nya fall vecka 51.

Nu måste vi alla hjälpas åt att fortsätta vara vaksamma på symtom och stanna hemma i så fall. ALLA rekommenderas att hålla avstånd och undvika trängsel i offentliga miljöer.

Läget i regionen

Det har skett en snabb och kraftig ökning i antalet fall den senaste tiden. En trend är att antalet rapporterade fall ökar i regionen. Ökningen ses i hela regionen och i alla åldersgrupper. Under vecka 52 rapporterades 7886 fall med covid-19 jämfört med vecka 51 då 3869 fall rapporterades med covid-19.

Den höga smittspridningen av covid-19 har gjort att antalet pcr-test ökat kraftigt de senaste veckorna. Resultatet är längre svarstider och brist på provtagningskit. Svarstiden som normalt är 48 timmar är nu 2–5 dagar.

Läs veckorapporten, vecka 52, från Smittskydd Västra Götaland om covid -19 Länk till annan webbplats.

Läget nationellt

Vid dagens myndighetsgemensamma presskonferens framkom inga nya restriktioner utan tidigare restriktioner från den 28 december 2021 gäller tills vidare.

Påfyllnadsdos (tredje dos) av vaccin mot covid -19 till personer 18–64 år kommer att kunna bokas från och med den 10 januari.

Vaccinationsbevis

Ett vaccinationsbevis får du inte automatiskt efter din vaccination, utan du behöver alltid begära att få ett bevis.

Du kan hämta ett vaccinationsbevis genom att gå till www.covidbevis.se Länk till annan webbplats. och följa instruktionen där. Detsamma gäller om du behöver skaffa ett nytt bevis, eftersom giltighetstiden på ditt nuvarande bevis har gått ut eller håller på att gå ut.

Om du inte har e-legitimation eller folkbokföringsadress så kan du läsa mer här Länk till annan webbplats. om hur du gör.