Meny

Vigselförrättare

Följande personer är utsedda av Länsstyrelsen till borgerlig vigselförrättare inom Lysekils kommun.

Vigselförättare i Lysekils kommun

Leif Schöndell

Emma Nohrén

emma.nohren@gmail.com

Hon brukar säga att vara vigselförrättare, det är världens häftigaste superkraft! "Det är en otrolig upplevelse att få vara del av andra människors stora, kanske den största!, dag i livet. Jag försöker alltid att lyssna in parens önskningar och gå dem till mötes så långt det går, oavsett om det är en snabb vigsel på kommunhuset eller ett storslaget bröllop ute på klipporna. För mig är det viktigt att det blir Er dag."

Till vardags är hon marinbiolog men som hamnat i politiken med uppdrag på olika nivåer, ofta förknippade med djur, natur och internationella relationer. Hon drivs av tanken att vi tillsammans kan skapa ett bättre samhälle, en framtid att längta till.

Leif Schöndell

Jan Andersson

(för kontakt med Jan Andersson, vänligen kontakta Kontaktcenter)

Född och uppvuxen i Häggvall, på landsbygden utanför Lysekil. Arbetar som journalist.

Såhär beskriver Jan vad som har format han som människa "När det gäller mitt yrkesliv, både inom och utanför Sveriges gränser, så har det fört mig till rapporter om både glädjeämnen och tyvärr också djup och ofattbar tragedi."

"Att få vara med och dela två människors glädje och lycka när nya sidor skrivs i en gemensam historiebok för två älskande människor, har kommit att betyda mycket för mig personligen. Dessa ögonblick inger hopp och framtidstro för oss alla."

Jan-Bertil Siljevall

janbertil.siljevall@gmail.com

Har arbetat inom Kustbevakningen större delen av sitt arbetsliv. Uppväxt och numera bosatt i Grundsund på Skaftö så blev havet ett intresse både på fritiden och i arbetet.

Sedan en tid tillbaka aktiv pensionär och levnadskonstnär.

Leif Schöndell

Jeanette Janson

jeanette.janson@telia.com

Vigselförrättare sedan 2018. Tycker det är riktigt roligt att få vara en del i ceremonin som så starkt är förknippad med glädje, allvar och högtidlighet.

Befinner sig till vardags i skolans värld och älskar att prata inför publik.

Leif Schöndell

Jörgen Hansson Smedberg

jorgensmedberghansson@gmail.com

Jörgen har inte möjlighet att förätta borgerliga vigslar till och med 31 december 2022.

Bosatt i Lysekil, är gift och har två vuxna barn.

Arbetar idag på Kustbevakningen i Lysekil som Befälhavare och stortrivs med sitt yrke.

Att vara på havet är det största intresset men även att uppleva naturen i dess olika former är helt fantastiskt tycker Jörgen.

Leif Schöndell

Roland Karlsson

rolandkarlsson@telia.com

Tidigare Kommunalråd och oppositionsråd i Lysekils kommun, numera pensionär.

Har även varit yrkessam som ambulanssjukvårdare och egen företagare i 35 år. Ordförande i företagarna.

Leif Schöndell

Rosanna Jimmerfors

rosanna.jimmefors@gmail.com

Född 1993 och uppväxt i Lysekils kommun. Numera bosatt i Göteborg där hon arbetar som utredare. Tidigare har hon studerat flera år på Göteborgs universitet, kriminologi samt masterprogrammet Kultur och demokrati. På fritiden är hon musiker.

Leif Schöndell

Stig Nilsson

stig.nilsson@telia.com

Född och uppväxt i Lysekil. Varit kommunstyrelsens ordförande för Socialdemokraterna i Lysekil mellan 1989 – 2004. Innan dess arbetade han som vaktmästare och brandman. Numera jobbar han på Preemraff Lysekil med samhällskontakter, har inte längre några politiska förtroendeuppdrag och bor fortsatt i Lysekil.

Leif Schöndell

Anders Siljeholm

anders.siljeholm@gmail.com

Arbetar till vardags som IT-chef stationerad i Lysekil men bor med min fru i Munkedal. Har två utflugna töser som givit oss fem spralliga barnbarn. Största intresset är motorcyklar, som vi far land och rike runt på.

Det är en riktig energiboost att träffa och viga två människor som älskar varandra. Ty, komihåg att störst av allt är kärleken!

Leif Schöndell

Robert Eneljung

robert@eneljung.se