Meny

Vigselförrättare

Följande personer är utsedda av Länsstyrelsen till borgerlig vigselförrättare inom Lysekils kommun.

Vigselförättare i Lysekils kommun

Leif Schöndell

Emma Nohrén

emma.nohren@gmail.com

Hon brukar säga att vara vigselförrättare, det är världens häftigaste superkraft! "Det är en otrolig upplevelse att få vara del av andra människors stora, kanske den största!, dag i livet. Jag försöker alltid att lyssna in parens önskningar och gå dem till mötes så långt det går, oavsett om det är en snabb vigsel på kommunhuset eller ett storslaget bröllop ute på klipporna. För mig är det viktigt att det blir Er dag."

Till vardags är hon marinbiolog men som hamnat i politiken med uppdrag på olika nivåer, ofta förknippade med djur, natur och internationella relationer. Hon drivs av tanken att vi tillsammans kan skapa ett bättre samhälle, en framtid att längta till.

Leif Schöndell

Jan Andersson

(för kontakt med Jan Andersson, vänligen maila kontaktcenter@lysekil.se)

Född och uppvuxen i Häggvall, på landsbygden utanför Lysekil. Arbetar som journalist.

Såhär beskriver Jan vad som har format han som människa "När det gäller mitt yrkesliv, både inom och utanför Sveriges gränser, så har det fört mig till rapporter om både glädjeämnen och tyvärr också djup och ofattbar tragedi."

"Att få vara med och dela två människors glädje och lycka när nya sidor skrivs i en gemensam historiebok för två älskande människor, har kommit att betyda mycket för mig personligen. Dessa ögonblick inger hopp och framtidstro för oss alla."

Bild på Karolina Samuelsson

Karolina Samuelsson

(för kontakt med Karolina Samuelsson, vänligen maila kontaktcenter@lysekil.se)

Flyttade till Lysekils kommun 2021 och har inte ångrat det en enda dag. Jag arbetar i vardagen som kommundirektör och har lång erfarenhet av att möta människor i olika situationer och att bidra i både stora och små sammanhang.

Är sedan 2022 ny i uppdraget som vigselförrättare och ser det som en ära att få vara med och knyta samman er som väljer att gå vigda tillsammans in i framtiden.


Leif Schöndell

Jeanette Janson

jeanette.janson@telia.com

Vigselförrättare sedan 2018. Tycker det är riktigt roligt att få vara en del i ceremonin som så starkt är förknippad med glädje, allvar och högtidlighet.

Befinner sig till vardags i skolans värld och älskar att prata inför publik.

Bild på Marlene Karlén

Marlene Karlén

(För kontakt med Marlene Karlén, vänligen maila kontaktcenter@lysekil.se)

Född och uppvuxen i norra Västergötland men har bott mer än halva livet i Stockholm innan jag flyttade till Lysekil 2022.

Arbetar som kommunarkivarie i Lysekils kommun.

Ny som vigselförrättare och ser fram emot att få dela människors stora dag. Jag är en hopplös romantiker och ser fram emot att få dela denna dag tillsammans med er!

Leif Schöndell

Roland Karlsson

rolandkarlsson@telia.com

Tidigare Kommunalråd och oppositionsråd i Lysekils kommun, numera pensionär.

Har även varit yrkessam som ambulanssjukvårdare och egen företagare i 35 år. Ordförande i företagarna.

Leif Schöndell

Rosanna Jimmerfors

rosanna.jimmefors@gmail.com

Född 1993 och uppväxt i Lysekils kommun. Numera bosatt i Göteborg där hon arbetar som utredare. Tidigare har hon studerat flera år på Göteborgs universitet, kriminologi samt masterprogrammet Kultur och demokrati. På fritiden är hon musiker.

Leif Schöndell

Stig Nilsson

stig.nilsson@telia.com

Född och uppväxt i Lysekil. Varit kommunstyrelsens ordförande för Socialdemokraterna i Lysekil mellan 1989 – 2004. Innan dess arbetade han som vaktmästare och brandman. Numera jobbar han på Preemraff Lysekil med samhällskontakter, har inte längre några politiska förtroendeuppdrag och bor fortsatt i Lysekil.

Leif Schöndell

Robert Eneljung

robert@eneljung.se