Meny

Trygghetsvandrare

När fler människor är ute i rörelse i ett område känner människor sig tryggare. Att trygghetsvandra skapar ett naturligt och socialt kontaktnät mellan vuxna och ungdomar.

Kom med och trygghetsvandra - stort behov av vuxna

Du som är vuxen är viktig och kan göra skillnad för våra barn och ungdomar. Från och med sommaren 2020 samordnas trygghetsvandringarna av ABF Rorkulten.

För att bli Trygghetsvandrare krävs att du ställer upp på visionen för Lysekils kommuns trygghetsvandrare. Det finns inga krav på antal vandringar utan du bestämmer själv i vilken omfattning du vill vara delaktig.

När man trygghetsvandrar

När man är ute och trygghetsvandrar går man alltid minst tre personer tillsammans. Trygghetsvandringarna sker helt ideellt. Du får låna en väl synlig jacka eller varselväst, båda med texten "Trygghetsvandrare" för att bli igenkänd som just trygghetsvandrare.

Trygghetsvandringarna utgår från ABF Rorkulten på Drottninggatan 4. På Rorkulten finns också kaffe och fika till er som vandrar!

Viktiga egenskaper hos Trygghetsvandrare

  • Att vi är positiva, förstående och ödmjuka
  • Som trygghetsvandrare är vi emot våld och droger
  • Vi är övertygade om att våra ungdomar varken ska röka eller dricka alkohol
  • Vi är närvarande och trygga vuxna, redo att hjälpa till
  • Vi är för allas lika värde

Frågor?

Vid frågor om kommande trygghetsvandringar, kontakta samordnaren vid ABF Rorkulten Anders Nilsson via e-post eller per telefon

Vision för Lysekils kommuns Trygghetsvandrare

”Trygghetsvandrarna i Lysekil värnar om att tillsammans ge våra ungdomar och övriga invånare trygghet. Detta genom att vara närvarande på de platser där ungdomar rör sig och möta samt stötta dem i egenskap av vuxna förebilder.”