E-tjänster

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Var rädd om dig på Valborg

Valborgsmässoafton förknippas med majbrasor och körsång, men också med fylla och stök. En del unga testar alkohol för första gången. Genom ökad vuxennärvaro kan vi tillsammans öka tryggheten för våra unga.

Tips till föräldrar

Prata med andra föräldrar och kom överens om att någon ställer upp och hämtar.

Polisen finns där ute hela helgen, men kan inte vara överallt hela tiden. Därför måste vi tillsammans hjälpas åt att se till att det här blir en bra helg för våra ungdomar.

Genom din närvaro kan du göra skillnad för ditt eget eller någon annans barn.

Är du orolig för ett barn eller en ungdom kan du ringa till Lysekils kommuns trygghetstelefon på 031- 3341219, för att kopplas till fältteamet. Fältteamet jobbar sen eftermiddag och kväll under helgen och har en god kännedom om våra barn och unga och de kan ge tips och råd eller lotsa dig vidare för hjälp.

Trygghetstelefon - Lysekils kommun Länk till annan webbplats.

Bris vuxentelefon för dig som är orolig för ett barn eller ungdom: 077-150 50 50.

Unga och alkohol

För föräldrar är det en extra utmanade tid att se till att våra tonåringars firande inte slutar på fel sätt. Prata med ditt barn om alkohol och köp aldrig ut. Langning är en brottslig handling som kan få många negativa följder - till exempel är risken för att utsättas för brott betydligt större om man är berusad.

https://www.iq.se/tonarsparloren/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Unga och alkohol | Polismyndigheten (polisen.se) Länk till annan webbplats.

Vi vill att du och dina vänner håller ihop

När du är påverkad ökar risken för att du råkar ut för eller begår våldsbrott. Om det är möjligt, samåk med din kompis under kvällen och lämna ingen som är berusad ensam.

Ta kontakt med en vuxen om du är orolig för en kompis eller om ni behöver hjälp. Ring alltid 112 om det är en akut situation.