E-tjänster

Lediga jobb

Upplev Lysekil

Kartportal

Anslags-tavla

Lyssna

Meny

Sluta slå!

Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem. Använder du våld eller hot som ett sätt att ha makt eller för att få din vilja igenom? Har du eller andra börjat se att ditt sätt att agera är dåligt för din relation och/eller för dina barn?

Ta ansvar för det våld du utsatt någon för - det är aldrig försent

När du utsätter någon för våld innebär det en fysisk och/eller psykisk kränkning av en annan människas kropp eller person. Vad som ligger bakom en våldsam handling varierar och det är viktigt att veta att du som utövare bär ett stort ansvar att sluta.

Din handling kan vara brottslig och du utsätter fler än de akut inblandade för stort lidande. Att ta ansvar för ditt handlande och sluta att utsätta andra för våld är ett stort steg att ta. Bara att erkänna ditt handlande är ett stort steg, och för att lyckas att sluta slå behöver du lära dig nya strategier för hur du kan kontrollera dina egna aggressioner och andra känslor du har.

Det kan bland annat ske genom samtal. Här nedanför finns kontaktuppgifter till instanser som kan erbjuda dig hjälp och stöd. Det är också viktigt att känna till att du kan få hjälp att komma ur ditt beteende och genom att du tar ansvar kan en förändring bli möjlig.

Om ditt våldsutövande har ett samband med psykisk ohälsa eller annan sjukdom kontakta hälso- och sjukvården.

Funderar du på om ditt beteende är okej?

"Välj att sluta" är en telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. På den här telefonlinjen får du möjlighet att prata anonymt med en rådgivare som har stor erfarenhet av dessa frågor. Här får du stöd och råd, de kan även hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver.

Ring 020–55 56 66.

Måndagar 08.30 till 20.00
Tisdagar 08:30 till 16.00
Onsdagar 08.30 till 20.00
Torsdagar och Fredagar 08.30 till 16.00

Utanför telefontiderna går det bra att lämna meddelande på en telefonsvarare. De ringer upp dig från dolt nummer inom två arbetsdagar. Är du orolig för att någon annan ska upptäcka att du ringt till Välj att sluta, så radera numret från din telefon så fort samtalet till telefonlinjen är avslutat.

Du kan även mejla på info@valjattsluta.se. Du är inte anonym när du mailar men dina uppgifter raderas efter att ditt meddelande har besvarats.

Om du behöver akut hjälp och det är fara för någons liv, ring 112. Öppnas i nytt fönster.

Är du utsatt för våld?

Om du behöver akut hjälp och det är fara för någons liv, ring 112.

Socialtjänsten har ansvar för att alla som utsätts för våld av närstående får det stöd och den hjälp de behöver. På Vuxenenheten får du råd och stöd i din situation och hur du kan leva ett liv fritt från våld.
Du kan kontakta socialförvaltningen på vardagar mellan 08.00-16.00, 0523-61 30 00.
Socialjouren hjälper dig akut på kvällar och helger, 0522-69 74 44.