Fiskebäck äldreboende är nominerat till årets vård-och omsorgsbyggnad 2021

Foto: Joakim Jacobsson, Riksbyggen

Utnämning av årets vård- och omsorgsbyggnad 2021- fyra projekt tävlar om priset.

Fyra projekt som konkurrerar om titeln ”Årets vård- och omsorgsbyggnad”:

1. Ersta Lydiahemmet, Stockholm kommun
  2. Fiskebäck Äldreboende, Lysekil kommun
  3. Solhem, Mönsterås kommun
  4. Västanvid, Östra Göinge kommun

Socialchef Eva Andersson om nomineringen

Det känns fantastiskt att Fiskebäck blivit ett av fyra nominerade boende i landet till utnämningen Årets vård och omsorgsbyggnad 2021.

Planeringen av boendet har skett i nära samarbete mellan brukarföreträdare, medarbetare och kooperativa hyresrättsföreningen Lysekils omsorgsbostäder och tillsammans har vi åstadkommit ett boende som kan möjliggöra att de äldre kan bo tryggt, vara så självständiga som möjligt och ha nära till en fin natur.

Då de flesta lägenheterna har tillgång till egna uteplatser finns bra möjligheter att ta en kopp kaffe i solen alldeles utanför sin lägenhet. Vi har haft ett fantastiskt fint samarbete när det gäller att hitta praktiska och bra lösningar i boendet som gagnar både boende och personal.

Tack till er alla som engagerat er så mycket och bidragit till vårt härliga Fiskebäck!

Rösta

Var med och rösta fram Fiskebäcks äldreboende till årets vård- och omsorgsbyggnad 2021. Omröstningen är öppen fram till torsdagen den 15:e april kl:12:00. Vinnaren avslöjas den 21:e april.

Priset ”Årets vård- och omsorgsbyggnad” delas ut av Nohrcon, som vill uppmärksamma de som gjort ett fantastiskt bra jobb i syfte att inspirera andra, som kommer att bygga framtidens vårdhem, äldreboende och seniorbostäder.