Utomhusaktiviteter för barn och unga

Ett fullspäckat schema väntar barn och ungdomar hos Gullmarens Centrecourt under de kommande två veckorna.

Under vecka 30 och 31 kommer Gullmarens Centrecourt, GCC, att erbjuda en mängd olika aktiviteter för barn och unga mellan 6 och 15 år. Föreningens aktiviteter är en del av den förstärkning av föreningslivet som görs inom det utökade trygghetsarbetet i Lysekils kommun.

- Vi kör aktiviteter varje vardag mellan klockan 12.00 till 15.00 under de här veckorna. Det är olika aktiviteter som till exempel krabbfiske, brännbollsspel på lilla Gullmarsvallen, bollspel, frisbee med mera. Det är viktigt att det finns bra saker att göra och vi som förening har ju stora möjligheter att skapa olika aktiviteter som passar många, säger Dag Jönsson från GCC.

Alla aktiviteter kommer att vara utomhus och anpassas efter rådande situation med covid-19.

Gratis att vara med

Deltagarna bjuds på fika och det är gratis att vara med. Ledare från Gullmarens Centre Court samt arabisktalande språkstöd finns på plats. Kontakta GCC för mer detaljerad information om aktiviteterna!

Plats: samling varje dag kl. 12.00 vid tennisbanorna i Kyrkvik (Gamla Idrottshallen).

Ansvariga ledare: Fredrik Noren och Dag Jönsson

Vid frågor eller information ring Dag Jönsson på 0707- 69 83 57.

Föreningsstöd för sommaraktiviteter

Skulle er förening vilja anordna aktiviteter för barn och unga nu i sommar?

Kommunens förstärkta trygghetsarbete

Den här föreningsaktiviteten är en del i kommunens förstärkta trygghetsarbete.

Efter en eskalerande oro i kommunen, som bland annat lett till allvarliga händelser i centrala Lysekil den senaste tiden, har kommunledningen beslutat att intensifiera trygghetsarbetet. Det ska ske genom en gemensam inriktning och prioritering samt ökad samverkan både i den egna organisationen och med andra aktörer såsom polis och civilsamhälle.

Arbetet sker inom ramen för det som är kommunens uppdrag och befogenheter. Ingripanden vid pågående brottslighet är polisens ansvar.

Inriktningsbeslut kring förstärkt trygghetsarbete

Åtgärder för intensifierat trygghetsarbete