Translate site

Translate

Meny

Fiskebäck äldreboende

I september 2018 påbörjades bygget av det nya äldreboendet i Fiskebäck som ligger strax utanför Lysekil centrum. I filmen ovan kan du se ett smakprov på hur det kommer att se ut.

Byggnationen pågår till hösten 2020 då inflyttning sker. Fiskebäck äldreboende kommer att innehålla 80 lägenheter fördelade på 8 bostadsgrupper.

60 lägenheter i markplan med egen uteplats och övriga 20 på plan två. I entréplan byggs även lokaler för dagverksamhet, storkök, restaurang och café. På plan två byggs kontor, konferensrum och personalutrymmen.

Naturnära äldreboende

Fiskebäck äldreboende kommer att ligga naturnära och får en trivsam och tillgänglig utemiljö. Gångväg byggs från närliggande busshållplats vid Ulserödsvägen (hållplats Fiskebäck).

Preliminär hyresnivå för lägenheterna är 6 900 kr/månad. Utöver detta tillkommer omvårdnadsavgift och kostavgift. Lägenheterna består av hall med pentry utrustat med kylskåp, klädkammare med skjutdörrar, tillgängligt badrum med tvättmaskin och torktumlare samt boenderum. Lägenheten är cirka 35 kvadratmeter och den gemensamma ytan inom bostadsgruppen cirka 25 kvadratmeter/lägenhet.

För dig med omfattande omsorgsbehov

Fiskebäck äldreboende är till för dig som har behov av omfattande omsorg, vård och service. Kommunens biståndshandläggare utreder och bedömer varje individs behov. Det krävs ett biståndsbeslut från Lysekils kommun för att beviljas en plats på kommunens äldreboende.

Byggherre och fastighetsägare är den kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Lysekils omsorgsbostäder, som stiftades av Lysekils kommun och Riksbyggen 2010. Föreningen äger idag bland annat Stångenäshemmet och Lysekilshemmet.