Meny

Fiskebäck äldreboende

I september 2018 påbörjades bygget av det nya äldreboendet i Fiskebäck som ligger strax utanför Lysekil centrum.

I december 2020 stod Lysekils kommuns nya särskilda boende, Fiskebäck äldreboende, klart för inflyttning. Fiskebäck äldreboende ersätter Lysekilshemmet.

Fiskebäck äldreboende innehåller fyra boendegupper, Pinnevik, Långevik, Hannevik och Stockevik.

60 lägenheter i markplan med egen uteplats och övriga 20 lägenheter på plan två. I entréplan finns lokaler för dagverksamhet, storkök, restaurang och café.

Lägenheterna består av hall med pentry utrustat med kylskåp, klädkammare med skjutdörrar, tillgängligt badrum med tvättmaskin och torktumlare samt boenderum. Lägenheten är cirka 35 kvadratmeter.

Samtliga lägenheter har fibernät inkopplat.

Varje boendegrupp är uppdelat i två flyglar där 10 lägenheter har gemensamt kök, allrum samt en läsvrå. Boendegrupperna ramar in trevliga stensatta innegårdar med flera sittgrupper och växter.

Utemiljön erbjuder asfalterade promenadvägar, lekplats för besökande barn, boulebana och aktivitetsredskap.

På tomten finns en lada som bevarats från ursprungsfastigheten där möjlighet finns för aktiviteter.

Naturnära äldreboende

Fiskebäck äldreboende ligger naturnära och har en trivsam och tillgänglig utemiljö. Gångväg finns från närliggande busshållplats vid Ulserödsvägen (hållplats Fiskebäck).

Hyresnivå för lägenheterna är 6 900 kr/månad. Utöver detta tillkommer omvårdnadsavgift och kostavgift. Lägenheterna består av hall med pentry utrustat med kylskåp, klädkammare med skjutdörrar, tillgängligt badrum med tvättmaskin och torktumlare samt boenderum. Lägenheten är cirka 35 kvadratmeter och den gemensamma ytan inom bostadsgruppen cirka 25 kvadratmeter/lägenhet.

För dig med omfattande omsorgsbehov

Fiskebäck äldreboende är till för dig som har behov av omfattande omsorg, vård och service. Kommunens biståndshandläggare utreder och bedömer varje individs behov. Det krävs ett biståndsbeslut från Lysekils kommun för att beviljas en plats på kommunens äldreboende.

Byggherre och fastighetsägare är den kooperativa hyresrättsföreningen (KHF) Lysekils omsorgsbostäder, som stiftades av Lysekils kommun och Riksbyggen 2010. Föreningen äger idag bland annat Stångenäshemmet.