En planerad uppgradering av kommunens IT-miljö pågår vilket medför driftstörningar på telefoni och vissa e-tjänster. Läs mer.
Ring 112 när det inträffat en olycka, brand, akut sjukdomsfall eller vid pågående brott eller misshandel. Du hamnar då hos SOS Alarm. Till Socialtjänsten kan du ringa om du upplever att du eller någon annan inte har det bra och behöver hjälp.
SOS Alarm ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Telefon 112
Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
Telefon: 1177
Hemsida: Sjukvårdsrådgivningen 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Telefon: 116 111
Hemsida: Prata med Bris | Bris - Barnens Rätt i Samhället Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Till BRIS vuxentelefon kan du som förälder ringa om du har frågor eller oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor.
Telefon: 077- 150 50 50
BRIS stödlinje för idrottsledare, där vi kan ge råd och vägledning till dig som känner oro för ett barn i din förening.
Samtalet kan handla om allt från allvarliga situationer till mer vardagliga dilemman.
Telefon: 077-440 00 42
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Man kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Telefon: 020-50 50 50
Hemsida: Kvinnofridslinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer.
Telefon: 0720-444 593
Hemsida: Brottsofferjouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Jourhavande kompis är en chattjour för barn och unga upp till 25 år som drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund. Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med oss. Hos oss är du anonym och de som svarar i chatten är också det. Vi är inga psykologer eller experter, bara andra unga människor som finns här för dig när du behöver det.
Hemsida: Röda Korsets jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ungdomsmottagning på nätet, UMO, är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor eller om man har oro kring kroppen, sex, alkohol och droger, hälsa, relationer och mycket annat.
Hemsida: UMO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan.
Telefon: 114 14
Du är alltid välkommen att kontakta oss.
Kontaktcenter Lysekils kommun
Telefon: 0523-61 30 00
E-post: kommun@lysekil.se