Meny

Dela sidan på sociala medier

Samverkande sjukvård

Foto på informationsmaterial om samverkande sjukvård.

Ökad trygghet och närmare vård när Lysekils kommuns hemsjukvård ingår i samverkande sjukvård.

Under våren 2018 beslutade socialnämnden att Lysekils kommuns hemsjukvård ska ingå i samverkande sjukvård.

Samverkande sjukvård är ett samarbete mellan primärvård, kommun och sjukhus som innebär att fler patienter kan få snabbare, tryggare och närmare vård.

De samlade sjukvårdsresurserna används mer effektivt och de olika vårdgivarna kommer närmare varandra. Den ökade närheten gör det lättare att fånga upp patienter som annars riskerar att hamna mellan olika vårdgivare.

Ökad trygghet

Den 4 september ägde det första arbetsmötet rum i Lysekil mellan de olika vårdgivarna och projektledningen för samverkande sjukvård.

- Vår förväntan är att samverkande sjukvård ska öka tryggheten för våra kommuninnevånare om att få tillgång till god vård, snabbast möjligt, säger Klara Hellby som arbetar som sjuksköterska i hemsjukvården i Lysekils kommun.

Starten av samverkande sjukvård är planerad till 1 december 2018 och du kan läsa mer om samverkande sjukvård på följande webbplats:

Du kan också kontakta Lotta Petersson på telefon 0523-61 36 60. Lotta är enhetschef för hemsjukvården i Lysekils kommun.

Om samverkande sjukvård

Samverkande sjukvård har gått från ett projektarbete 2009 i Strömstad och Tanum till ett etablerat begrepp. Arbetet präglas av ett verksamhetsnära arbetssätt där avståndet mellan tanke och handling är litet.

Samverkande sjukvård verkar för att invånarna ska få rätt vård på rätt plats och att de samlade sjukvårdsresurserna används för invånarnas bästa.