Meny

Dela sidan på sociala medier

Ungdomar och alkohol

Foto på tre unga tjejer som sitter nära varandra.

Valborg är en tid då många unga testar alkohol – vi behöver
din hjälp om du får kännedom om langning.

Våren och Valborg är en tid då många unga testar alkohol för första gången. Alkohol är fortfarande det vanligaste berusningsmedlet bland unga, även om det tyvärr blivit allt vanligare att unga testar narkotika.

Över hälften av alla elever i årskurs nio i Lysekil angav 2016 att de druckit alkohol det senaste året. Det är mer än 10 procent fler jämfört med regionen totalt.

Tipsa om alkohol och narkotika

I Lysekils kommun arbetar vi tillsammans med polisen och andra aktörer för att minderåriga inte ska dricka alkohol. Vi behöver din hjälp. Det vanligaste är att unga får tag på alkohol av äldre kompisar, kompisars syskon eller annan vuxen.

Om du får kännedom om langning av alkohol eller förekomst av narkotika, ber vi dig tipsa polisen på 114 14. Du kan också gå in på polisens hemsida där det finns möjlighet att skicka in tips digitalt.

Tonårsparlören

Kanske har du fått boken "Tonårsparlören" i din brevlåda. Den skickas i år ut till alla föräldrar med barn födda 2004. Boken är en del i en länsgemensam satsning mot langning av alkohol som Lysekils kommun medverkar i.

I Tonårsparlören kan du läsa om ungdomar och alkohol. Har du inte fått boken i din brevlåda kan du läsa eller beställa den på www.tonarsparloren.selänk till annan webbplats.

Vi önskar dig en fin Valborg!

Hälsningar Lysekils kommun i samarbete med polisen.