Meny

Dela sidan på sociala medier

Lära svenska

Kvinna som visar vilka tio språk som använda på sidan informationsvergie, de tio olika språken står på bilden i deras skrift.

På webbplatsen www.informationsverige.selänk till annan webbplats kan du träna svenska på egen hand.

Lära svenska är en del av webbplatsen www.informationsverige.se. Lära svenska är en gratis webbsida på internet. Där tränar du svenska på egen hand. Det finns övningar och filmer.

Du kan använda en dator, en surfplatta eller en mobiltelefon. Gå in på internet och skriv ”www.larasvenska.selänk till annan webbplats” i adressfältet. Genom sidan ”Träna svenska med andra” kan du komma i
kontakt med svensktalande personer som kan hjälpa dig att lära dig svenska.

När du kommer till Lära svenska kan du välja mellan fyra olika sidor. Alla fyra sidor innehåller material för att träna svenska men på olika sätt och på olika nivåer.

Vad är Informationsverige?

www.informationsverige.selänk till annan webbplats drivs av statliga myndigheter, finns på tio olika språk och är helt gratis. Här finns all information samlad som du behöver veta som ny i Sverige.

Här hittar du bland annat svar på hur det fungerar med bostad, sjukvård och skola eller hur du kan söka arbete och utbilda dig vidare.

På sidan hittar du länkar till sidor där du själv kan slå upp ord och meningar. Du hittar också listor på ord som kan vara bra att kunna i din vardag.