Meny

Dela sidan på sociala medier

Tack för härliga sommarlovsaktiviteter

Flicka som leker i en klätterställning.

Föreningar i Lysekils kommun skapade sommarminnen och gemenskap för barn och unga.

Under våren fanns möjlighet för kommunens olika föreningar att ansöka om pengar för att skapa extra sommarlovsaktiviteter.

Pengarna var medel som Lysekils kommun rekvirerade från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor för att utveckla och genomföra sommarlovsaktiviteter. Lysekils kommun valde att fördela pengarna mellan sökande ideella föreningar och kommunens egen satsning Ung i Lysekil.

Bidraget skulle möjliggöra möten över sociala gränser och alla aktiviteter som anordnades var gratis och öppna för barn i åldern 6- 15 år boende i Lysekils kommun.

Idrott ska vara för alla

En förening som sökte och beviljades pengar var Gullmarens Centre Court. Många barn och ungdomar deltog på deras multiidrottsläger under två veckor i juli.

- Idrott ska vara för alla. Vi har haft två fantastiska veckor här i gamla idrottshallen, och det är en glädje att se barnen prova på nya saker och utmana sig själva i aktiviteterna. Vi har kört både tennis, innebandy, klättring och fotboll.

Vi har även haft aktiviteter vid vårt nya utegym som finns på utsidan idrottshallen. Det här har varit väldigt uppskattat och vi hoppas på en fortsättning nästa sommar, säger Dag Jönsson som är ordförande i föreningen.

Fakta Ung i Lysekil

Ung i Lysekil är en samverkan mellan fritidsgårdarna och fältverksamheten. Redan 2016 samarbetade man kring olika sommarlovsaktiviteter som blev lyckosamma. I år var det badbåtturer, läger på Skaftö, lite blandande aktiviteter, watersplash i stadsparken och en
resa till Skara sommarland.