Meny

Dela sidan på sociala medier

Bli trygghetsvandrare

Foto på två händer som håller ett rött pappershjärta.

Utbildning för trygghetsvandrare tisdagen den 17 oktober – ta chansen att finnas där för våra ungdomar.

Tisdagen den 17 oktober klockan 18:00 – 19:00 genomförs en utbildning för att bli trygghetsvandrare på Familjens Hus i Lysekil, föranmälan krävs.

Utbildningen syftar till att skapa en förståelse för Lysekils kommuns vision med trygghetsvandrare och är en bra grund att stå på för dig som vill bidra till ökad trygghet.

Utbildningen leds av Lysekils kommuns fältsekreterare, säkerhetssamordnare samt kommunpolis.

Gör din anmälan senast måndagen den 16 oktober

Anmäl din medverkan till säkerhetssamordnare Joakim Hagetoft senast måndag den 16 oktober, joakim.hagetoft@lysekil.se, 0523-61 31 12.

Varmt välkommen!

Så går en vandring till

För att du ska få en bild av hur en trygghetsvandring går till har den senaste vandringen den 22 september dokumenterats i text och bild.

Ta gärna del av sammanställningen från kvällen:

Vad innebär det att vara trygghetsvandrare?

Det finns inga krav på antal vandringar. Men vill du vandra ska du ha genomgått vår korta utbildning för att ha kännedom om våra gemensamma förhållningsregler och andra praktiska rutiner.

En fredagkväll per månad

För närvarande planeras trygghetsvandringarna till fredag kväll en gång per månad. Inför fredagens planerade vandring går vi alltid ut med ett informationsmail på måndagen samma vecka.

Senast onsdag ska de som kan delta ha svarat och då går det ut ett informationsmail igen om vilka som kommer vandra. Vi är alltid minst tre som vandrar.