Meny

Dela sidan på sociala medier

Fem frågor till Johanna Eklöf

Foto på Johanna Eklöf.

Läs intervjun med Johanna Eklöf, vår nya avdelningschef för vård och omsorg.

Johanna Eklöf är ny avdelningschef för vård och omsorg och tillträdde den 24 juli. Här svarar Johanna på fem frågor om sig själv och sin nya roll.

Välkommen till Lysekils kommun Johanna – vad är ditt första intryck?

Mitt första intryck är att vi har oerhört engagerade medarbetare. I sommar har jag haft förmånen att vara med i verksamheten och har besökt boenden, hemtjänst och nattpatrull. Det engagemang som jag då upplevde känns väldigt fint.

Berätta lite om din bakgrund?

Jag har arbetat som chef i 17 år, främst inom vård och omsorg. Jag kommer närmast från Tanums kommun där jag var områdeschef för biståndshandläggarna inom äldreomsorg och funktionshinder. I min roll ingick också att ha ansvar för förvaltningens kundcenter och diarium.

Vad är ditt fokus så här i början?

Mitt fokus just nu är att lära känna Lysekils kommun och sätta mig in i verksamheten. Jag vill få en bild av vilka frågor som är aktuella och vilka förväntningar som finns.

Har du några särskilda hjärtefrågor som du brinner för?

För mig är mötet med människor det absolut viktigaste i vår verksamhet. Vi finns till för invånarna i Lysekils kommun och värdeorden öppet, enkelt och värdigt måste vara ständigt närvarande.

Hur skulle du beskriva Lysekils kommun med tre ord?

Då säger jag engagemang, gott bemötande och vackra omgivningar med både hav och landsbygd nära.