Meny

Dela sidan på sociala medier

Lyckad avslutning på projekt Integration 2016

Barn som leker i sumodräkter

Det var en rolig utmaning att röra sig i sumodräkterna.

Jullovsaktivitet för stora och små avslutade det kommunala projektet Integration 2016.

Den gamla idrottshallen i Kyrkvik i Lysekil fylldes med fart och skratt när Lysekils kommun bjöd in till jullovsaktivitet för barn och unga i mellandagarna.

Utmaning på tjurrygg

Det fanns bland annat rutschkana och hoppborg och för både stora och små var den mekaniska tjuren ett riktigt dragplåster. Det var en utmaning att hålla sig kvar på ryggen och många flög fort av. Den nästan 40 meter långa hinderbanan var en annan succé under dagen som bidrog till många glada skratt.

- Det var verkligen jätteroligt! Vi lekte extra mycket i hinderbanan och boxningsringen, men allt var kul, säger Albin Sjöberg, 11år.

Samverkan

Det blev en bra uppslutning på barn i olika åldrar och det var även en del föräldrar som vågade sig på att pröva de olika aktiviteterna. Samverkade under dagen gjorde personal från kommunens Integrationsprojekt 2016, fritidsgården, Familjens hus, och fältsekreterare.

- Tillsammans fick vi till en härlig dag med blandade aktiviteter för olika åldrar och det var många som var nöjda med dagen, säger Anna Martinsson, som arbetar som samhällsguide i Lysekils kommun.

Avslutning på projekt Integration 2016

Aktiviteten anordnades som en avslutning på det kommunala projektet Integration 2016. Projektet har bland annat arbetat med att utveckla mötesplatser och det var därför passande att avsluta projektet med en gratisaktivitet för allmänheten.

- Det är viktigt att det finns allmänna mötesplatser där människor kan träffas. Det har vi inte så stort utbud av idag, säger Sanna Lannesjö.

Integrationsarbetet i Lysekils kommun fortsätter även efter projektets slut. En kartläggning av de kommunala verksamheternas behov som gjorts under hösten 2016 ligger som grund för det framtida integrationsarbetet.

Full fart i hoppborgen.