Meny

Dela sidan på sociala medier

Lyckad konferensdag om integration

Konferense integration

Integrationsnätverket Fyrbodal besökte onsdagen den 6’e juni Lysekil för en konferensdag på Oscars.

Nätverket är ett samarbetsforum för Fyrbodals fjorton kommuner och syftet är att arbeta med kommungemensamma inriktningar och utveckling på en strategisk nivå utifrån den aktuella lagstiftningen. Ämnet för konferensdagen var ”Mottagning” med inriktning på hur kommunerna arbetar med mottagningen av de nyanlända och asylsökande.

Migrationsverket var inbjudna som föreläsare och gav information om lägesbilderna och utmaningarna i de olika kommunerna i vårt område. Även Länsstyrelsen var på plats och informerade.

Integrationssamordnare Sanna Lannesjö berättar om dagen.

– Det var en bra och intressant dag där vi fick ta del av varandras erfarenheter och kunskap när det gäller mottagningen. Jag valde att vara arrangör för den här konferensen eftersom jag tycker att vi ska visa fram vår kommun på ett positivt sätt och nu är ju Lysekil som bäst. Dagen var mycket uppskattad och många av deltagarna uttryckte stor förtjusning över Oscars som är en härlig möteslokal. Lunchen på Havets hus uteservering avnjöts i strålande sol med havet som en fantastisk inramning. Vi har mycket att vara stolta över i Lysekil och det skall vi dela med oss av.