Meny

Dela sidan på sociala medier

Mötesplatsen Ankaret invigd

Turkos flagga i tyg med svart ankare

En färgsprakande flagga hälsade besökarna välkomna när mötesplatsen Ankaret invigdes fredagen den 27 maj.

Ankaret ligger på Bangårdsgatan 18 i Lysekil och är en mötesplats för personer med psykisk funktionsnedsättning eller ohälsa.

- Hit kan man komma för att träffa andra i liknande situation och delta i någon av våra aktiviteter. Man kan sy, väva, baka, laga mat, lyssna på musik eller titta på film. Vi är också öppna för förslag på aktiviteter från våra deltagare, säger Per-Henrik Larsson som är chef för arbetsmarknadsenheten.

På invigningsdagen fanns socialnämndens ordförande Maria Forsberg på plats. Tillsammans med kommunchef Leif Schöndell höll hon i invigningsbandet som klipptes av Yvonne Fredriksson som är en av besökarna på Ankaret.

Kvinna klipper invigningsbandet

Yvonne Fredriksson fick äran att klippa det vackra invigningsbandet som var tillverkat av trasmattor.

Återbruk inspirerar

Verksamheten arbetar mycket med återbruk och att skapa nya saker av sådant som redan är använt. Invigningsbandet som var gjort av trasmattor är ett exempel och på flera ställen i lokalen ser man hantverk i olika tekniker. Det är också ett äldre och använt föremål som har fungerat som inspiration till mötesplatsens namn.

- Våra deltagare har döpt verksamheten till Ankaret eftersom det ligger ett stort gammalt ankare i närheten av våra lokaler. Jag tycker också att namnet har en symbolisk betydelse och att den här mötesplatsen skapar förankring för våra besökare, säger Per-Henrik.

Om Ankaret

Ankaret är en verksamhet inom arbetsmarknadsenheten i Lysekils kommun. Ankaret har öppet hus måndagar klockan 09.00-15.30 och tisdagar klockan 09.00-14.30. På måndagar är det måndagsfika klockan 10.00-12.00. Onsdag, torsdag och fredag kan man delta efter överenskommelse.

Hantverk i textil i olika färger

Härliga hantverk i glada färger.

Tre besökare på invigningen av Ankaret

Lena Nilsson till vänster och Karin Berlin till höger arbetar på Ankaret. I mitten syns kommunchef Leif Schöndell.

Vävstol med lila band

Vävning är en av teknikerna man använder sig av.