Translate site

Translate

Meny

Årets andra kryssningsanlöp

Dags för årets andra kryssningsanlöp i Lysekil

Bild på kryssningsfartyg

Lysekil har nöjet att i sommar välkomna två fartyg från rederiet Regent Seven Seas Cruises. Nu på torsdag den 2 augusti, är det dags för det andra anlöpet.

Det är Seven Seas Navigator som är ute på en 20-dagars kryssning med 490 gäster och 345 personer i besättningen. Kryssningen börjar i Köpenhamn och första stopp är Lysekil. Därefter seglar hon vidare till Norge; Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim och Hammerfest. Vidare till Ryssland; Murmansk, Solovkiöarna, Archangelsk och åter till Norge; Honningsvåg och Kristiansand. I Skottland besöks Lerwick och Edinburgh, i England New Castle och kryssningen avslutas i Amsterdam. Fartyget ligger vid kaj i Lysekil klockan 08.00-17.00.

De passagerare som önskar gå iland kommer att erbjudas arrangerade utflykter såsom sälsafari och stadsrundturer med besök på bland annat Havets Hus, i Lysekils kyrka och i Gamlestan. Man kan även besöka Fiskebäckskil och se Carl Wilhelmsons ateljé eller ta en tur till Smögen. För de passagerare som väljer att avstå de förbokade turerna erbjuds bussar från Grötö till centrala Lysekil under dagen, där busstoppen följer en slinga längs de mest populära stråken. Personal från Lysekils Turistinformation kommer att finnas på plats både ombord och på kajen för att hjälpa till att lotsa rätt.

Köpmännen i Lysekil har olika erfarenheter från tidigare kryssningsanlöp, ibland är gästerna mycket shoppingsugna, ibland inte alls. Men ”Swedish fika” brukar många fråga efter

Flera av stadens köpmän kommer att öppna sina butiker lite tidigare denna dag så att gästerna kommer till en öppen stad. Även några hantverkare kommer att sälja sina alter i Stadsparken.

Vi välkomnar Seven Seas Navigator till Lysekil!