Translate site

Translate

Meny

Sommarkickoff med föreläsning om värdskap

Årets värdskapare 2018 Helene Lycke

"Årets värdskapare" korades under dagen och i år gick priset till Heléne Lycke på Lyckes Smycke och Present.

Nyheter inför säsongen, inspirerande föreläsning om värdskap och pris till ”Årets Värdskapare” vid årets sommarkickoff i Lysekil.

Onsdagen den 27 juni hölls en sommarkickoff på Havsbadet i Lysekil. Evenemanget vände sig bland annat till aktörer som möter boende och besökare i Lysekil.

Inspirerande föreläsning om värdskap

Jan Gunnarsson, författare och grundare av företaget Värdskapet Sverige, var dagens gästföreläsare. Han berättade om värdskap på ett underhållande sätt med många praktiska vardagsexempel.

- Alla verksamheter finns till för att skapa ett värde för människor. Ju mer värde vi skapar för andra, desto mer värde skapar de för oss. Ett sätt att träna värdskap är genom att själv vara en bra gäst, sa Jan Gunnarson.

Jan berättade också att de genomfört en undersökning med cirka 5000 personer där de frågat vad som gör att människor känner sig välkomna. Enligt undersökningen handlar det främst om bli bemött med värdighet, respekt och omtanke.

Årets värdskapare 2018

Under eftermiddagen korades ”Årets värdskapare”. Vinnare i år var Heléne Lycke på Lyckes Smycke och Present. Juryns motivering löd:

”Heléne Lycke på Lyckes Smycke & Present har alltid humöret i topp och har ett fantastiskt bemötande gentemot kunder, boende och besökare. Hon utövar ett gott värdskap och har stor kompetens när det gäller utveckling av Lysekils stadskärna och hon tar ett stort ansvar för stadens attraktivitet. Hon har en framåtanda och entreprenörskap som smittar av sig.”

Information och nyheter inför högsäsongen

Bland eftermiddagens deltagare fanns aktörer inom besöks- och näringslivsbranschen, allmänheten och kommunala tjänstemän.

Sommarkickoffen gav olika aktörer chansen att utbyta information kring sommarens nyheter, aktiviteter och evenemang. Tanken är att man på så sätt blir fler ambassadörer för Lysekil som har möjlighet att ge information och tips till besökare och boende i kommunen.

”Värdskap, omsorg och respekt”

Dagens moderator var Anja Praesto Anja från Praesto Pratum. Värdskap ligger henne varmt om hjärtat och så här sammanfattade hon dagen:

”En seminariedag som denna blir en kraftsamling kring drömmar om att kunna förlänga säsongen med nya produkter och bli än mer konkurrenskraftig i slaget om turisterna. Vi ser alla fram emot att ses i arbetslag och workshops framöver. Unika företagare och unika idéer vittnar om att Lysekil kan särskilja sig och sticka ut ur mängden. Kanske med värdskap, omsorg och respekt som ledord!”

Inom ramen för projekt Urban Platsinnovation

Sommarkickoffen genomfördes inom ramen för projekt Urban Platsinnovation. Projektet arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.

Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovation
Mer information om Interreg, hittar du på www.interreg-sverige-norge.comlänk till annan webbplats