Meny

Dela sidan på sociala medier

Delta i Lysekils julkalender

Foto av Kungsgatan i Lysekil med julbelysning.

Medverka i Lysekils julkalender som ska locka besökare till lokala företag, föreningar och organisationer under december.

Fram till och med den 15 oktober kan du anmäla ditt företag, förening eller organisation för att medverka i Lysekils julkalender. Projekt Urban Platsinnovation har inspirerats av samarbetspartnern Åmåls kommun som har gjort just detta – en lokal julkalender. Det är nu fjärde året i rad som Åmål gör en egen julkalender och det har blivit en succé!

Syfte med kalendern

Syftet med en lokal julkalender är att skapa aktiviteter i centrum under december månad samt att locka besökare till våra företag, föreningar och organisationers verksamheter.

Hur funkar det?

Företag, organisationer och föreningar får välja en lucka var (kostnadsfritt) och därmed ansvara för en hemlig aktivitet/överraskning den dagen. Under varje lucka på kalendern står ett klockslag och en plats. Vid tidpunkten kommer en hemlig aktivitet att ske på den angivna platsen.

Det kan vara en aktivitet som till exempel körsång, läsa en juldikt, bjuda på fika, frågesport, dansuppvisning. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Utdrag från Åmåls lokaltidning:

”Besökarna kom i god tid, så när Provinstidningens Dalslands lucka officiellt öppnade klockan fyra, var trängseln redan stor vid tältet och många var i full gång med att dricka kaffe, delta i den förberedda frågesporten och prata med PD:s personal.

Fram till julafton öppnas varje dag en lucka i Åmåls julkalender någonstans i stan. Flera av besökarna hos PD på torsdagen den 1 december, hade redan tjuvkikat och såg fram emot vad bokhandeln skulle hitta på under fredagen”.

Praktisk info

  • Det finns möjlighet att välja lucka/datum. Det är först till kvarn som gäller.
  • Beroende på efterfrågan kan det finnas möjlighet att ha mer än en lucka.
  • Kostnaden för tryck av kalendern står projekt Urban Platsinnovation för. 
  • Aktörerna står själva för kostnaden för aktiviteterna.
  • Är det för få som anmäler intresse för en lokal julkalendern kommer julkalendern ej att tryckas.

Anmäl senast 15 oktober till: viktoria.drottz@lysekil.se eller 072-141 01 07

Om projekt Urban Platsinnovation

Urban Platsinnovation är ett projekt som arbetar för att få mer kunskap om hur centralorter kan utvecklas för att bli mer attraktiva för både invånare och besökare.

Syftet är att öka konkurrenskraften och innovationsförmågan hos handeln och upplevelsenäringen för att skapa ett mer levande centrum. Projektet omfattar Högskolan Väst, Lysekils kommun, Strömstads kommun, Trollhättans stad, Uddevalla kommun, Åmåls kommun samt Fredrikstad kommune som är projektets norska partner.

Urban Platsinnovation delfinansieras av EU-medel via Interreg Sverige-Norge som är en del av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektet pågår till och med september 2018.
Läs mer om projekt Urban Platsinnovation på www.lysekil.se/urbanplatsinnovationöppnas i nytt fönster